ʟᴏʀɪ ʏᴀɴɢ ᴅɪɴᴀɪᴋɪ ᴅᴜᴀ ꜱᴀʜᴀʙᴀᴛ ᴛᴇʀᴊᴜɴᴀᴍ ᴋᴇ ᴅᴀʟᴀᴍ ɢᴀᴜɴɢ, ᴀʟ-ꜰᴀᴛɪʜᴀʜ

BENTONG – Dua lelaki meninGGaI dun!a seLepas Iori dengan muatan baja yg dinaiki mereka terbaBas ke daLam gaung sedaLam 10 meter di Kilometer 43.5 Iebuh Raya Kuala Lumpur Karak di sini hari ini.

Ketua Jabatan S!asatan dan PenguatkUasaan TraFik Pahang, Superintendan Kamarulzaman Jusoh berkata, kejad!an kira2 pukul 3 petang itu berLaku semasa mangsa,

Nazli Misnon, 56 tahun, yang memandu Iori bersama rakannya, Anwar TushaIi Arimi Mualimin, 25 tahun, daLam perjaLanan dari Sabak Bernam, Selang0r ke Raub.

Apabila sampai di tempat keJadian dipercayai pemandu lori tersebut hiLang kawaIan semasa melaLui satu seLek0h ke kanan jalan lalu terbabas di sebeLah kiri jaIan dan masuk ke dalam gaUng.

Ak!bat kemaLangan itu kedua-dua mangSa iaitu pemandu Iori pertama dan kedua mengaLami kecederaan di bahagian kepaIa dan meninGGal dun!a di tempat keJadian, katanya di sini hari ini.

MenurUt Kamarulzaman maYat kedua-dua manGsa dibawa ke H0spital Bentong untuk beDah s!asat dan siaSatan giat diLakukan mengikut Sksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Katanya, berdaSarkan s!asatan awal mendapati I0kasi kejadian adalah berseLekoh dan ketika kejaDian permukaan jaLan kering serta cUaca baik tiada hujan.

Hasil s!asatan awal mendapati kemaLangan ini berpunca daripada kecua!an pemandu lori kerana gagaI mengawaI kenderaannya sehinGGa terbabas, katanya.

SAMA-SAMA KITA SEDEKAHKAN AL-FATIHAH BUAT ARWAH.

Sumber Kosmo