ᴀᴛᴜᴋ ʜɪʟᴀɴɢ ᴅᴜɪᴛ ᴘᴇɴᴄᴇɴ ʀᴍ12,931 ᴅᴀʟᴀᴍ ʙᴀɴᴋ, ʀᴜᴘᴀɴʏᴀ ᴄᴜᴄᴜ ᴄᴜʀɪ ɴᴀᴋ ʙᴇʟɪ ‘ɪᴛᴇᴍ’ ᴅᴀʟᴀᴍ ᴘᴜʙɢ!

Obses sangat nak main game sampai sanggup eh mencuri. Sampai kering akaun atok dia!

Menurut Harian Metr0 melap0rkan datuk remaja itu hanya mengetahui wangnya lesap selepas menerima mesej di telefon bimbit memaklumkan yang 2,500 rupee (RM141) telah ditolak dari akaun miliknya meninggalkan baki sebanyak 275 rupee (RM15.46).

Mengesyaki dirinya menjadi mangsa penipuan, lelaki itu terus menghubungi pihak bank dan melaporkan kej4dian kepada pihak polis.

Dalam laporan tersebut, dia menjelaskan yang dia tak buat sebarang pemindahan dan tak pernah menerima kata laluan sekali guna (OTP).

Susulan itu, Jabatan Siber Polis New Delhi mengesahkan bahawa cucu lelaki mangsa, Pankaj Kumar, 23 tahun, adalah orang yang memindahkan wang mangsa keluar dari akaunnya.

“Remaja lelaki itu memindahkan wang pencen dari akaun datuknya sebelum menggunakan wang itu untuk membiayai pembelian aplikasi dalam akaun permainan PUBG miliknya”

“Polis menjejaki wang itu dipindahkan ke Paytm (dompet mudah alih) atas nama akaun cucu lelaki itu.”

Pankaj mem4klumkan p0lis bahawa seorang kawan telah meminta ID dan kata laluan akaun Paytm miliknya namun p0lis percaya bahawa remaja tersebut sendiri yang menggunakan wang di Google Play untuk melanggan PUBG.


Gambar sekadar hiasan

Akhirnya, dia mengaku dia sendiri yang pindahkan duit dari akaun datuknya untuk melanggan permainan online PUBG itu.

Apalah perasaan datuknya itu selepas duit pencennya habis begitu sahaja dalam permainan video cucunya.

Sumber : HarianMetro| LobakMerah