[ᴠɪᴅᴇᴏ]: ɪɴɪ ꜱᴀᴛᴜ ꜰɪᴛɴ4ʜ ʏᴀɴɢ ꜱᴀɴɢᴀᴛ ᴋᴇᴊ4ᴍ, “ᴀᴘᴀᴋᴀʜ ꜱ4ʟᴀʜ ꜱᴀʏᴀ?, ꜱᴀᴍᴘᴀɪ ᴘ0ʟɪꜱ ɢᴇʟᴇᴅ4ʜ ʀᴜᴍᴀʜ ꜱᴀʏᴀ? ” – ᴇʙɪᴛ ʟᴇᴡ

[VIDEO] Ini Satu Fitn₳h Yang Sangat Kej₳m – Ebit Lew

KUALA LUMPUR – Pendakwah terkenal, Ebit Lew selesai memberi keterangan bagi membantu sias₳tan berhubung dakwaan g₳ngguan seksu₳l di Bukit Aman di sini sebentar tadi.

Beliau dilihat keluar dari pintu utama Ibu Pejabat P0lis Diraja Malaysia itu pada pukul 2 petang.

Menurut beliau, rakaman percakapan itu mengambil masa satu jam.

“Saya dipanggil untuk membantu si₳satan dan menjadi s₳ksi bagi pertu.duhan yang dilemparkan terhadap saya.

“Saya serahkan kepada p0lis untuk si₳satan. Ini satu fitn₳h yang sangat kej₳m dan melampau,” ujarnya kepada pemberita di l0kasi sebentar tadi.
Sias₳tan dijalankan oleh Bahagian Si₳satan Jen₳yah Seksual, Wanita dan Kanak-Kanak (D11), JSJ Bukit Aman.

Pendakwah terkenal, Ebit Lew mengesahkan kehadirannya ke Bukit Aman hari ini adalah sebagai s₳ksi bagi membantu si₳satan berkenaan tuduhan ganggu₳n seksu₳l yang dikaitkan dengannya.

“Saya dipanggil hari ini untuk membantu si₳satan dan juga menjadi s₳ksi bagi pertuduhan yang dilemp₳rkan terhadap saya.


“Apa sekali pun tuduh₳n itu, saya serahkan kepada pihak p0lis untuk membuat si₳satan lanjut,” ujarnya kepada pemberita ketika ditemui di pintu utama Ibu Pejabat P0lis Diraja Malaysia sebentar tadi.

Terdahulu, Ebit, 36, tiba di Bukit Aman sekitar pukul 8.59 pagi dengan menaiki kereta pacuan empat r0da Hilux untuk memberi keterangan berkenaan si₳satan ke.s dakw₳an g₳ngguan seksu₳l.

Beliau kemudiannya dilihat keluar bersama peguamnya dari Bukit Aman kira-kira pukul 2 petang.

Semalam, sumber memberitahu bahawa se0rang pendakwah terkenal akan dipanggil Bukit Aman untuk diambil keterangan hari ini berkenaan d₳kwaan ganggu₳n seksu₳l.

Si₳satan ke.s dijalankan Bahagian Sias₳tan Jen₳yah Seksu₳l, Wanita dan Kanak-Kanak (D11), Jabatan Sias₳tan Jen₳yah (JSJ) Bukit Aman.

lAPORAN TERKINI

SHAH ALAM – P0lis Diraja Malaysia (PDRM) dilihat mula melakukan kerja-kerja penggeled₳han bagi mencari bahan buk.ti di rumah pendakwah terkenal, Ebit Lew di Setia Alam, dekat sini petang tadi.

Ia susulan tiga buah kenderaan disy₳ki milik PD.RM dilihat memasuki kawasan berkenaan kira-kira pukul 4.15 petang.

Selang beberapa minit kemudian, kelihatan sebuah kenderaan pacuan empat r0da berwarna hitam yang mempunyai l0g0 badan kebajikan pendakwah terbabit turut memasuki kawasan perumahan itu.

Bagaimanapun, kenderaan PD.RM dilihat keluar dari kawasan perumahan itu kira-kira pukul 5.13 petang.

Sementara itu, Pengarah Jabatan Si₳satan Jen₳yah (JSJ) Bukit Aman, Datuk Seri Abd Jalil Hassan ketika dihubungi K0sm0! mengesahkan pasukan penyi₳sat daripada Bahagian Si₳satan Jen₳yah S3ksu₳l,

Wanita dan K₳nak-K₳nak (D11) akan membuat kerja-kerja penggeled₳han di kediaman Ebit dalam usaha mencari bahan buk.ti termasuk telef0n bimbit miliknya bagi membantu si₳satan.

“Penggeled₳han untuk mendapatkan bahan bukti merupakan antara pr0sedur yang perlu dilakukan pihak p0lis dalam melengkapkan kertas si₳satan.

“Namun begitu, saya tidak dapat pastikan bila pegawai penyi₳sat k3s akan ke rumah beliau (Ebit) sama ada hari ini atau es0k, itu kena tanya mereka sendiri,” ujarnya ringkas sebentar tadi.

Terdahulu, Ebit Lew hari ini hadir di Ibu Pejabat P0lis Bukit Aman sebagai s₳ksi untuk membantu si₳satan k3s ganggu₳n s3ksu₳l yang dikaitkan dengannya seperti mana yang tul₳r menerusi vide0, baru-baru ini.

sumber: K! ONLINE

PERHATIAN: Pihak Admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.