ᴢᴜʟ ᴀʀɪꜰꜰɪɴ ɪᴋᴜᴛ ᴜꜱᴛᴀᴢ ᴇʙɪᴛ ʟᴇᴡ ʙᴇʀɪ ꜱᴜᴍʙᴀɴɢᴀɴ, ʜᴜʟᴜʀ ꜱᴇɴᴅɪʀɪ ʙᴇʀᴀꜱ ᴋᴇᴘᴀᴅᴀ ᴘᴇɴᴇʀɪᴍᴀ

Sejak kebelakangan ini, dap4t k1ta lih4t beb3rapa selebriti memilih untuk mendekatkan diri kepada agama d3ngan m3lakuk4n kebajikan serta mengikuti dakwah-dakw4h.

Situasi ters3but sudah tentu memberi satu avra positif kepada para peminat mereka lebih-l3bih lagi mereka adalah publ1c figure yang sering menjadi perhatian masy4rakat.

Sama2 beri sumb4ngan, Salah seorang yg menjadi sorotan kini adal4h pelakon tampan, Zul Ariffin yang dilihat semak1n kerap bercerita tentang keb4ikan serta mengikuti pendakwah terkenal, Ustaz Ebit Lew d4lam m3lakukan kebajikan.

Dalam post1ng terbaru Ebit Lew d1 Instagram, dapat dilihat yang Zul Ariffin mengendong s3ndiri beras untuk d1agihkan kepada keluarga yang memerlukan bersama pend4kwah itu.

Zul juga t3lah memuat naik kembal1 perkongsian Ebit Lew dengan mengaminkan doa pendakw4h itu yang berharap ag4r mereka sama-sama dapat terus berbuat kebaik4n.

Ni barv boleh dinamakn hero Melayu, Susul4n daripada perk0ngsian terseb4vt, rata2 netizen telah meninggalkan komen yg pelbagai di ruangan Instagram pelakon itu.

Kebany4kkan mereka memberikan kata-kata positif kepada hero drama Melayu tersebvt dengan berharap agar dapat sama-sama terus berbuat amal jariah dan Zul d4pat kekal istiqomah menjalani kehidupan yang lebih baik.

Semog4 urusan abang dipermudahkan

Tiba2 ramai yang takde beras dekat rumah

Zul bvka mask terus senyum lebor

SUMBER:Instagram Zul Ariffin, Ebit Lew I Ohmymedia