“Akhirnya Adik Mia Sara Pergi Jua” Semoga Tenang Disana, Syurga Buatmu Dik..

Selepas 12 hari bert4rvng nyawa akhirnya kanak- kanak der1ta masalah kegag4lan jantvng, Mia Sara, 9, pergi buat selama- lamanya.

Berita dvka mengenai pem3rgian Mia Sara dikongsikan Setiausaha Pertubuhan Gabungan Bantuan Bencana NGO Malaysia (BBNGO), Wan Nor Aziemah Wan Zainuddin kepada Kelantan Updates di sini hari ini.

Menurut Wan Nor Aziemah, Mia Sara meningg4l dunia petang semalam dan urusan mengebumi4n jnz4h kanak- kanak itu dilakukan malam tadi.

“Jnaz4h Mia Sara sel4mat dikebvmik4n di tempat kel4hirannya di Kampung Limau Kasturi, Gua Musang selepas Isyak malam tadi.

Allahyarham Mia Sara menjalani pembed4han j4ntvng 1 April lalu di salah sebuah hospital kerajaan di sini.

Bagaimanapun kondisinya dikatakan tidak begitu stabil menyebabkan arwh dipantau dan diberi rawatan lanjut di Unit Rawatan Rapi sehingga akhir hayatnya.

Kelantan Updates sebelum ini pernah menyiarkan beber4pa art1cle mengenai arwh Mia Sara dalam usaha mendapatkan dana bagi membolehkannya menjalani pembedahan jantung secepat mungkin.

Dalam pada itu, Wan Nor Aziemah berkata, pihaknya menggun4kan sepenvhnya w4ng sumb4ngan yang dis4lurkan orang ramai sebelum ini untuk kegunaan Mia Sara.

“Dana untuk Mia Sara yang berjaya dikumpulkan keseluruhannya berjumlah RM61,620.15.

“Sebanyak RM58,141 digunakan untuk menampung k0s raw4tan di kedua- dua hospital dan RM1000 untuk pengurvsan jnz4h. Bakinya akan diser4hkan kepada ibu Mia Sara dalam masa terdek4t,” katanya.

Apa kata anda? Dah baca sila share,like dan komen ya.Terima kasih