Anak perempuan ni kemaruk ber Boifren, sanggup dia buat macam tuh dekat ayah 0KU dia. Tak berhati perut.

Menerusi perkongsian akti vis sosial, Kuan Chee Heng yang terkenal dengan panggilan Uncle Kentang di Fesbuk, baru-baru ini, kerusi elektronik milik seorang lelaki 0KU bernama Daud telah dicuri menyebabkan pakcik ini tidak dapat bergerak ke mana-mana.

Lebih menye dihkan, pencu ri tersebut merupakan anak perempuannya sendiri dan teman lelaki gadis tersebut. Aduhai anak jenis apa ni??

Kerusi roda elektronik diju al dengan harga RM1,500??

Selepas membuat sias atan, Uncle Kentang mendapat tahu yang kerusi roda elektronik itu telah diju al di premis Cash Conv erter dengan harga RM1,500.

Malah katanya lagi, Cash Conv erter tidak bersa lah atas apa yang berlaku. Hal ini kerana, resit kerusi roda tersebut telah diberikan kepada anaknya dengan niat untuk memudahkan keadaan kalau kerusi tersebut rosak kerana kerusi itu masih dalam jami nan warranty.

Kalau korang nak tahu, Uncle Kentang ni lah dulu yang be likan kerusi roda tu kepada Pakcik Daud. Tak sangka pulak si anaknya boleh pergi ju al kerusi tu!

Ram pas telefon bapa supaya tidak dapat minta bantuan

Lebih merumitkan keadaan, anak perempuan pakcik 0KU tersebut katanya telah meram pas telefon bimbit bapanya sendiri supaya lelaki itu tidak dapat meminta bantuan.

Walau bagaimanapun, Uncle Kentang yang berhati mulia ini telah membe li semula kerusi roda tersebut daripada Cash Conv erter.

“Kita beli semula RM1,500. Ini kalau kalau anak jual lagi, kita kasi tolak masuk jamban.

“Ohhhh anak, kau buat apa dengan RM1,500 itu? Beli barang untuk BF???”

“Tak perlu kutip depa. Biar PDRM yang cari dan kutip”

Sungguhpun Uncle Kentang ma rah dengan tindakan anak perempuan dan teman lelaki anak Pakcik Daud, dia tidak berhajat untuk mencari dan memberi pengaj aran kepada kedua-dua individu tersebut. Baginya lebih baik p0lis uruskan hal itu.

“Banyak info masuk mengenai BF anak Daud. Ada orang nak kutip nak ajar dia. Saya kata jangan.

“Kita dah selesai masalah Daud. Tak perlu kutip mereka. Biar PD RM yang cari dan kutip,” katanya dalam satu posting di Fesbuk.

Dalam pada masa yang sama, Uncle Kentang juga tidak membuat laporan p0lis bagi pihak Daud kerana memahami perasaan seorang ayah yang tidak mahu bur ukkan anaknya.

Apa-apapun admin bersyukur sangat sebab kita ada orang sebaik Kuan Chee Heng yang sanggup bantu orang susah macam Pakcik Daud ni. Semoga kisah ini memberi pengajaran buat semua.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : Lobak Merah