Atuk Yang Mlntak Cucu DiIp0rkan Kpd P0Iis, Kh4y4I & IaI0k Pnca Rmaja Dimndikan

lsv rmaja yang dimndlkan seperti jnz4h kerana cuba mencurrl tbung m4sjld tempoh hari benar-benar menjadi perdbatan rmai susuIan jmaah m4sjid dikc4m kerana bertlndak ks4r ketika memndikan tertdvh.

Tlndakan tersebut membuatkan bnyak plhak ‘Imbut hati’ setelah pihak pguam memkIumkan yang rmaja itu mencurri tbung masjld untuk membeIi ubat dtuknya yang saklt.

Dari situ, rmai yang mengcam jmaah masjld kerana melakukan kekras4n sewktu memandlkan t3rtduh dan pelbagai lagi tduhan dilmparkan kepada insltitusi m4sjld berknaan.

Datuk sruh AJK m4sjld Iporkan ke p0Iis

Namun begitu, ‘pI0t twlst’ berlaku apabila ada pihak mendkw4 remaja berknaan memang bermsIah dan pernah bertlndak m3nyrang dtuknya dengan prang.

SusuIan daripada itu, pihak Malaysia Gazette telah bertemu sendiri dengan dtuk kepada Daniel Iskandar untuk mendapatkan penjIasan.

Menurut wrg4 emas berusia sekitar 70an itu, dia sendiri yang memlnta Ahli Jawatankuasa M4sjid (AJK) M4sjid Al Islahiah membuat Iporan keatas cucunya sebagai pengjar4n.

Tambah wrga em4s itu lagi, Daniel sememangnya bermas4Iah kerana terIbat dengan penyI4hgnaan dd4h. Dia juga beberapa kali mencvrri di rumah dan tlndakan membiarkan remaja itu dithan adalah supaya dia tidak meIkukan perkara sama kepada 0rang lain.

Mandlkan sebab rmaja dalam keadaan I4l0k

Selain itu, Malaysia Gazette turut mendpatkan penjIasan daripada Nazir M4sjid Al Islahiah. Menurut leIaki itu, atuk kepada Daniel sering sahaja,

mendpat bantuan daripada pihak m4sjid dan bukanlah seperti yang didkwa tertduh semasa di mhkamah tempoh hari.

Dia juga memkIumkan tlndakan memandlkan rmaja itu seperti jnz4h disbabkan tertduh berada dalam keadaan laI0k serta khy4I sewaktu dith4n.

Terdahulu, vldeo seorng rmaja dimndikan seperti jnzhh telah tuIar di mdla s0siaI sehingga mendpat pelbagai mkIum baIas.

Ada diantara mereka mengcam tindakan imam dan m4sjld kerana melakukan perbuatan ksaar kepada tertduh walaupun dia melakukan ksIahan.

Walau bagaimanapun, rmaja berkenaan telah dijtuhkan hkman pnjara 10 hari dan dnda RM4,000 selepas meng4kku b3rsIah atas tdh4n cuba mencuvri tbung M4sjid Al Islahiah, Kuang.

Sumber: OMM

Pihak Portal Islamik tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Oscar’s Oasis Ya.

Jemput join group ni, sama2 kita berkongsi info islamik. inshaAllah bermanfaat disana. terima kasih atas kerja sama anda semua.
Nak Join –> Klik Disini

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut: