“Awαk Nak Minta Mααf Atau Saya Jumpa Awαk?” – Inꜰʟᴜᴇɴᴄᴇʀ Yg Bɪᴀᴅᴀʙ Dgn Warga Emas ‘Dibαsuh’ Dengan Yusuf Azmi

ᴛᴜʟᴀʀ ꜱᴀᴛᴜ ᴠɪᴅᴇᴏ ʏᴀɴɢ ᴍᴇɴᴜɴᴊᴜᴋᴋᴀɴ ꜱᴇᴏʀᴀɴɢ ɪɴꜰʟᴜᴇɴᴄᴇʀ ʏᴀɴɢ ʙᴇʀᴋᴇʟᴀᴋᴜᴀɴ ʙɪᴀᴅᴀᴘ ᴅᴇɴɢᴀɴ ꜱᴇᴏʀᴀɴɢ ᴡᴀʀɢᴀ ᴇᴍᴀꜱ. ᴋᴇᴊᴀᴅɪᴀɴ ᴛᴇʀꜱᴇʙᴜᴛ ᴍᴇɴᴊᴀᴅɪ ᴛᴜʟᴀʀ ᴅɪ ᴍᴇᴅɪᴀ ꜱᴏꜱɪᴀʟ ᴅᴀɴ ᴍᴇɴᴅᴀᴘᴀᴛ ᴋʀɪᴛɪᴋᴀɴ ᴅᴀʀɪ ɴᴇᴛɪᴢᴇɴ.

Lelaki tersebut dikatakan turun ke tempat gel4ndangan di Pusat Transit Gel4ndangan di Kuala Lumpur untuk memberikan motivasi kepada lebih kurang 20 or4ng gel4ndangan dengan tajuk ‘Ubah Hidup’.

Yusuf Azmi. Menerusi laman f4ceb00knya memberi sepatah dua kata kepada inꜰʟᴜᴇɴᴄᴇʀ tersebut “Di antara awak pergi mintak maaf dengan Pakcik tersebut atau saya akan bersemuka dengan AWAK!”

Yusuf Azmi jugak mempers0alkan siapa lelaki tersebut untuk mempersoalkan penyesalan hidup pakcik tersebut. Beliau jugak menasihatkan agar lelaki itu jangan bongkak.

“Selamba tinggi suara pada warga emas, konon nak bagi motivasi? Eh awak turun ke pusat gel4ndangan, kemudian nak perlekeh lekehkan mereka” kata beliau lagi.

Beliau juga berkata, ingat Allah boleh tarik rezeki yang diberikan bila bila lasa saja. Tempat tersebut beliau pernah turun sebelum ini untuk memberikan bantuan.

“Or4ng macam awak inilah yang menjatuhkan imej Islam! Sebelum nak bagi motivasi pergi baca buku adab” tambah beliau lagi.

Dalam perkembangan yang berkaitan, pihak polis telah memanggil Inꜰʟᴜᴇɴᴄᴇʀ tersebut untuk mengambil keterangan berkenan insiden tersebut.

Pihak polis juga telah mengeluarkan k0mpaun kerana lelaki itu tidak memakai pelitup muka ketika berada di khalayak ramai.

ꜱᴜᴍʙᴇʀ ꜰᴀᴄᴇʙᴏᴏᴋ ʏᴜꜱᴜꜰ ᴀᴢᴍɪ ᴠɪᴀ ʜᴀʀɪᴀɴ ᴀʀᴛɪᴄʟᴇꜱ