BTS Army Malaysia Dipuji Kutip Derma & Beri Bantuan Kepada Yang Memerlukan

Jika kita membuka laman Twitter, pastinya akan ada video ucapan daripada akaun Pertubuhan Imaan Malaysia yang selalu mengalu-alukan pemberian sumbangan daripada rakyat Malaysia bagi diserahkan kepada golongan yang memerlukan.

Bagi bantuan buat yang memerlukan
Namun kali ini, apa yang menarik perhatian adalah ucapan terima kasih yang ditujukan khas kepada para peminat kumpulan nyanyian daripada Korea Selatan,

BTS yang menggelarkan diri mereka Malaysia Army apabila memberi sumbangan sebanyak 650 kilogram kentang, 653 bawang merah dan 197 bungkus mee kuning untuk diberikan kepada 600 keluarga pada minggu ini.

Sedekah Kurban Project
Ucapan tersebut pastinya memberikan senyuman kepada mereka yang telah,

memberikan sumbangan menerusi satu akaun Twitter menggelarkan dirinya sebagai @PurpleProject7 dan menamakan kutipan tersebut sebagai Projek Sedekah Kurban.

Menurut update daripada akaun Twitter berkenaan, jumlah yang berjaya dikumpul adalah sebanyak RM4,800 dan kutipan tersebut digunakan untuk membeli makanan asas untuk diedarkan kepada 600 keluarga melalui Pertubuhan Imaan Malaysia.

Terima kasih semua
Sehubungan dengan perkongsian tersebut, rata-rata warganet telah mengucapkan ribuan terima kasih kepada,

BTS Army Malaysia yang telah memberikan sumbangan kepada pertubuhan tersebut sehingga mampu memberikan senyuman kepada orang lain.

Selain itu, para peminat kumpulan nyanyian tersebut juga sempat menzahirkan rasa syukur dan berharap urusan ‘pakcik’ terus dipermudahkan serta berasa bangga menjadi sebahagian daripada BTS Army di Malaysia.

Alhamdulillah suka tengok pakcik happy

Bangga jadi BTS fans

Sumber: Twitter @Pertubuhan Imaan Malaysia, @PurpleProject7