COpilot Wanita Ini Tetap Menjaga Waktu Solatnya Walaupun Berada Di Kokpit Kapal Terbang Semasa Dalam Penerbangan Ke China.

COPILOT Garuda Indonesia, Sarah Widayanti Kusuma masih mahu tepat waktu untuk menunaikan solat walaupun dia berada di tempat tinggi. Kapten juruterbang itu juga berkongsi foto Sarah sambil berdoa melalui akaun Instagram peribadinya sehingga menjadi viral.

Foto itu dimuat naik oleh Jaka Pituana, Kapten Juruterbang Sarah di akaun Instagram peribadinya @pituanajaka dengan kapsyen “terima kasih atas doa anda … baguslah cuaca cerah semasa penerbangan … #sarahwidiyanti, #crewlife # airbus330 #pilot. ”

Kini gambar tersebut menjadi viral di media sosial. Pituana mengatakan bahawa pembantunya adalah seorang wanita Muslim yang taat.

“Dia tidak pernah meninggalkan solatnya walaupun dia bekerja,” kata Pituana.

Netizen mengulas mengenai foto tersebut, @star_ramadona “Masha Allah… Capt. Semoga keberkatan kerja anda semua … amin. ” malah ada netizen yang mendoakan mereka,

@ ar.rina93 “Semoga kedua-dua capt @pituanajaka & mbak pilot @ sarah.widy sentiasa sihat dan sentiasa dalam perlindungan Allah Amin.”

Pesawat yang mereka pandu sering menempuh jarak jauh. Pada waktu itu pesawat menuju ke Zhengzhou, China setelah berangkat dari Denpasar, Bali.

Sumber: Impian via islampos

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya.