D0ktor Asal Meꜱir Ini Ungkap Rahsia Di Dlm Al-Quran, B0leh Kembalikan PengIihatan 99%. Subahanallah

Salah satu anugerah yang Allah berikan kepada umat manusia adalah penglihatan. Dengan adanya mata, menjadikan keind4han dunia ini boleh dilihat dengan jel4s.

Maka sudah sepantasnya jika kita senantiasa mensyukuri dan berusaha menjaga kenikm4tan yang Allah beri tersebut. Namun seir1ng berjalannya usia, maka fvngsi pengl1hatan pun menjadi menurun.

Bahkan tidak jarang banyak anak-anak yang terp4ksa harus menggunakan kaca m4ta sejak kecil lantaran mengalami gangguan pengl1hatan seperti kerana sering mel1hat alat, membaca buku dengan lampu yang kurang ataupun sering menonton tel3visyen

Banyak yang membuat kesimpulan bahawa penurunan fvngsi tersebut sangat sukar terobati dan memerlukan masa yang panjang. Akan tetapi,

dalam jangka masa yang dekat ini sebuah syarikat farmas3ut1kal yang berada di Sw1tzerland merancang membuat ub4t mata yang disebut ‘Ub4t-Quran’.

Dikutip dari Healthy Advices, ub4t-ub4tan yang ditemui oleh d0ktor asal Mesir bernama Abdul Basit Mohammed ini did4kwa m4mpu meng3mbalikan keupayaan penglihatan hingga mencapai kej4yaan 99%.

Abdul pun menyatakan bahawa ia mencari ub4t tersebut dari Al Qur’an, tepatnya dalam surat Yusuf ayat 84:

وتولى عنهم وقال يا أسفى على يوسف وابيضت عيناه من الحزن فهو كظيم

Dan Ya’qub berpaling dari mereka (anak-anaknya) seraya berkata: “Aduhai duka citaku terhadap Yusuf”, dan kedua matanya menjadi putih kerana kesedihan dan dia adalah seorang yang menahan amarahnya (terhadap anak-anaknya). (QS. Yusuf: 84)

Tafsiran ayat diatas bahawa sejak dulu manusia telah menggunakan keringat untuk menjadi ub4t dari berbagai mas4lah,

terlebih yang berkaitan dengan pemb4ikan dan pemvl1han mata. Abdul pun telah melakukan uj1 cuba kepada arnab dan manusia.

Hasilnya cukup menunjvkkan bahawa ub4t tersebut benar-benar bekerja dan memberikan keaj4iban.

Sumber: Islamik.info / majalahperdana