Genap 9 bulan Arw4h Siti Sarah pergi mengh4dap illahi, ini luahan h4ti Shuib undng seb4k 0rang ramai .

Baru-baru ini, pelawak dan usahawan terkenal, Shuib Sepahtu menyatakan bahawa dia buat masa sekarang begitu suk4r untuk ‘move on’ meskipun arw4h isteri, Siti Sarah sudah lebih sembilan bulan dijemput ill4hi.

Pemilik nama sebenar Shahmira Muhammad, meng4kui bahawa per4saan rindu terhadap arw4h ada turun naiknya, tapi rasa ketiadaan itu masih berbekas di h4ti seperti merasakan arw4h baru sahaja pergi m3ninggalk4nnya.

“Turun naik itu ada..ada masa kita ku4t, bangun pagi pun rasa best je, macam waktu saya balik kampung haritu, dada rasa lapang dan happy teng0k anak-anak berpuasa di sana.

“Dalam masa yang sama, saya ajak juga kawan-kawan di Kuala Lumpur untuk sama-sama berbuka di sana,” jelas Shuib.

“Semuanya ok, semua happy, tapi bila saya balik kesini semula, langkah je pintu rumahtu, dia jadi aut0 ingat pada arw4h, semua datang macam mana first day dulu, mungkin begitulah.

“Ada masa ok, ada masa tak ok, bila kita t3ringat dekat dia, kita baca dan sedek4h Al-Fatihah dan kita mengaji untuk dia.

“Saya tak r3ti nak move on tu macam mana, padahal dah sembilan bulan, so lalu jelah, insya Allah mesti ok nanti,” katanya.

Untuk m4kluman, Shuib telah ditemui dalam satu majlis berbuka puasa yang diadakan di sebuah hotel di Kuala Lumpur.

Di samping itu, Shuib juga mencuba sedaya upaya untuk menerima suratan t4kdir kerana tidak mahu dibuai per4saan yang boleh mer0sakk4n jiwanya.

“Ikhti4r sendiri juga untuk lalui semua ini, memang saya 4kui terbawa-bawa, t4kut terlarut dalam rindu, sedangkan anak-anak masih jαuh.

“T4nggungj4wab saya pada mereka besar, jadi bagi saya, baik saya tidak terus layan per4saan dan beri perhati4n penuh kepada anak-anak,” ujarnya.

KUALA LUMPUR, 14 DISEMBER 2021 – Sesi fotografi bersama selebriti, Shuib Sepahtu di kediamannya Taman Puchong Perdana di sini hari ini. GAMBAR – AMIR KHALID / PEMBERITA – HAIKAL / HARYATI ( KOSMO )

Dalam pada itu, Shuib juga menyatakan bahawa dia tidak akan meng4mbil kisah dengan kritik4n dan kec4man daripada wargan3t terhadap dia dan keluarganya.

“Saya tak kisah apa 0rang nak cakap pun, apa yang kita pegang apa yang kita tahu dan rasa kita jalan saja, nak fikirkan 0rang pun tak boleh.

“Kalau saya n4ngis dengan anak-anak kat rumah, netiz3n tak datang ketuk pintu saya,” katanya.

Untuk maklum4n, Shuib kini memikul tanggungj4wαb sebagai bapa tunggαl kepada empat orang anak selepas isterinya penyanyi Siti Sarah Raisuddin m3nlngg4l dunia pada 9 Ogos tahun lalu.

Hasil perkahwinan bersama Siti Sarah, mereka dikurni4kan empat orang cahaya mata, Uwais Alqarni, 10, Dzahira Talita Zahra, 8, Ariq Matin, 6, dan Ayash Affan yang kini berusia lima bulan.

Sekadar info dan semoga bermanfaat.

Sumber: Mstar

Pihak Portal Islamik tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Oscar’s Oasis Ya.

Jemput join group ni, sama2 kita berkongsi info islamik. inshaAllah bermanfaat disana. terima kasih atas kerja sama anda semua.
Nak Join –> Klik Disini

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut: