Hasrat anak comel. Pakaikan Gelang Pada Bayi 3 Bulan, Apa yang terjadi buat ibu terkejut besar.

Kepada para ibu bapa yang suka pakaikan anak gelang emas dari bayi, sila ambil perhatian kesan pemakaian barang kemas tersebut. Ikuti perkongsian daripada seorang ibu, Puan Auni.

Penantian menunggu second baby setelah 4 tahun.. Alhamdulillah dapat baby girl diberi nama Puteri Alice Kayyisa.. Ciwi baby girl tak payah cakap lah sbgai seorg ibu mesti nk berdandan ank pompuan kan tapi…

Bagi Alice pakai gelang Dari umur dia 3 Bulan..
Setiap bulan adjust saiz gelang dia..Gelang tu boleh gerak2 Kat tangan.. Tapi bulan lepas saja rasa nak pergi cuci gelang Alice sebab nampak berdaki..Apa yg jadi bila buka gelang Alice…

Tangan Alice mengecil dekat pergelangan tangan.. Walaupun gelang tu boleh gerak2.. Jadi Auni dah fo bia nk bg pakai.. Nasib la buka nak cuci kalau tak.. tak tahu apa jadi..Allah gerakkan hati untuk buka

Lepas kejadian Auni bawa Alice pergi Klinik check tangan dia , Doctor cakap jangan bagi baby pakai gelang, rantai atau anything sbb ganggu tumbesaran baby.. Baby membesar waktu tidur dia.. Allah seriau da rah dengar.. Kalau la tak buka cuci tntu lagi teruk jadi.

Itu tangan Alice dah semakin sembuh.. gambar tangan tu gambar sekarang.. Ok dah tangan tak mengecil.. Gelang ni nampaknya simpan saja la.. tunggu Alice besar sikit Baru Mommy bg pakai atau tak pakai dah.

Biasalah simptom mak2 nak anak dara segak comel.. Nampak comel pakai emas, Pakai headband.. Rupanya bila jumpa doktor tak elok banyak kesan sampingan kalau kita cuai tak ambil tahu Sum pah dh Fobia..

Jangan Judge Auni, sebab auni pun tak tahu akibat dia.. mybe ada yg pakai tak jd apa2.. ada yang senasib mcm Auni.. Niat nk sha re agar ramai dpt info ni dan tak terima nasib mcm ni.. Tak ada niat nk menunjuk.. cuma sbgai mak2 mmg tak dinafikan excited bila dapat baby girl mulalah nak berhias2..

Tak salah pun cuma kita jangn lalai ja.. Nasib Allah gerakkan hati untuk buka , kalau tak.. Hmm tak tahu nk cakap

Melihat Perubahan Anaknya. Auni Harap Ibu2 Muda diluar sana boleh terima dengan hati terbuka atas perkon gsian yg terjadi kpd ank Auni sendiri..Kalaulah kita tahu benda tu buruk mana mungkin kita buat..

Auni pun tak tahu tpi lepas jadi dekat diri sendiri baru ada ilmu..Apa pun thank you kepada yang Posi tif. Kongsilah dengan rakan2, tak salah Pakai.. Cuma kena alert sentiasa…Tapi Auni dah fobiaa

Semoga boleh jadi pengajaran buat ibu bapa sekalian.