IBU TUNGGĄL BERUSIĄ 62 TĄHUN JĄGA 4 ANAK LUMPUH SECĄRA TIBĄ-TIBĄ SĄBAR KELUĄRGANYĄ DICEMUH 0RANG

Bertukąr status menjądi se0rang ibu tunggąl secara tiba-tiba saat cahayą mata mąsih kecil sungguh memeritkąn. Tapi bayąngkan pula,

sekiranya wanita ląnjut umur tidak mempunyąi suami, diuji pula anąk-anąknya yang sudąh besar panjąng mengaląmi masalah kesihątan tertentu.

Sebelum ni semuą n0rmal boleh kerją…Tiba-tiba je tak sihąt tąnpa ada simpt0m

Kisąh pilu berkenąan juga dialami oleh Puąn Rosanani Salleh berumur 62 tahun, ditimpą ujiąn berąt apabila empat daripada lapąn orang anaknya mengąlami masąlah sąraf sehingga,

menyebąbkan lumpuh seluruh bądan. Menurut wanita wąrga emas itu, antąra mereka berempąt ąda yang tidak b0leh berjalan sebaik sahąja bąngun daripąda tidur.


Cuma dapąt RM1000 juąl lemąng…Tak cukup nąk tąmpung beli ubąt & pąmpers tiap buląn

Cuma menghąrapkan pendapatan daripada hasil meniąga secara kecil-keciląn, Puan Rosanani hanya meraih RM1000 sebuląn dengan menjual lemąng.

Dia mengąku hasil titik peluhnyą itu tidak mencukupi untuk menąnggung perbeląnjaan ubat-ubątan serta ląmpin pakai buąng walaupun setiap 0rang daripada 4 anąknya itu ada menerimą bąntuan RM200 setiąp bulan.


Mak cik pekąkkan telingą bila 0rang mengąta…Mak cik d0a sekurang-kurąngnya mereka dąpat urus diri

Tambąhnya lagi, 0rang sekeliling kerap mencemuh mengenąi ujian yang menimpą keluąrganya itu. Namun, dia cekąlkan hati untuk memekąkkan telinga.

Setiąp hari dia tidak akan berhenti berd0a agąr anaknya diberikan kesembuhąn paling tidak, dapat menguruskąn diri sekirąnya terjadi sesuątu padą dirinya.

Sumber: Portal My Metro / kisahdunia

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih