“Jah4tnya mulut!” PU Azman b4suh netizen hin4 Elizad m4ndul sebab belum ada rezeki timang anak…

Pendakwah bebas, Pencetus Ummah (PU) PU Azman bersuara berkenaan isu M4ndul yang dilemparkan oleh individu yang tidak bertanggungjawab ke atas pelakon,

popular Elizad Sharafuddin kerana masih belum dikurniakan zuriat sejak mendirikan rumah tangga bersama Shamsul Baharin Rahman pada 11 Januari 2015.

Rata-rata rakan artis juga merasa kurang senang sekaligus bersimpati dengan pEngHin4aN terbuka yang diterima Elizad Sharafuddin itu.

“Perbuatan sedemikian dianggap berdos4 kerana ia jelas bersifat penghin4an”-PU Azman.

“An3h apabila orang yang tidak berkaitan mencampuri soal hidup orang lain. Kalau itu nasihat tak apa, ni bagi kec4man, jadi sudah pasti sebarang kec4man yang bersifat penghin4an adalah jen4yah akhlak dan merupakan satu dos4” kata PU Azman kepada mStar.

Sebagai seorang manusia, sepatutnya dia tahu apa itu tanggungjawab dan kita tidak sewajarnya menyentuh kehidupan orang lain jika tidak diberi kuasa atau hak untuk itu, tambahnya lagi.

Menurut Elizad Sharafuddin, 37, dia nekad memfailkan laporan di Balai Polis Bukit Jalil kerana tudvhan tersebut telah melukakan hatinya sebagai seorang wanita dan isteri.

“Jantung rasa nak terc4but, sediih yang amat sangat! Kau sukakah kalau tengok saya bercer4i-ber4i sebab belum ada zuriat?”

“Saya berusaha keras bagai nak m4ti untuk dapatkan zuriat sendiri. Hari-hari men4ngis dalam solat minta pada Allah agar jangan biarkan berseorangan tanpa zuriat”

Terdahulu, beliau pernah menjalani proses rawatan kesuburan In Vitro Fertilisation (IVF) pada September tahun lalu namun disahkan mengalami kegvguran pada November.

Pu Azman berharap agar Elizad terus bersabar dan tabah dalam membina kekuatan.

Sumber: mStar, Kosmo