Lengkap Berihram, Lelaki Bert0ngkat Teres4k2 Menang1s Kucvp Kaabah

Menjejakkan kaki di Tanah Suci Mekah merupakan satu impian yang terpasak kukuh dalam jiwa setiap insan yang bergelar Muslim. Kota Suci itu merakamkan pelbagai keistimewaan kerana disana,

merupakan tempat dimana umat Islam berkumpul bagi menunaikan fardu haji dan juga umrah. Sudah pasti, tidak kira siapapun, ibadah tersebut tentu akan diusahakan bagi merasai sendiri melihat dan memegang Kaabah.

Menerusi perkongsian daripada satu laman Facebook, terlihat seorang lelaki yang lengkap berihram dengan bersusah payah mengambil peluang mencium Kaabah.

Keadaannya yang bertongkat itu kelihatan begitu hiba kerana dia bersungguh-sungguh ingin mencium Kaabah walaupun tidak dibantu oleh sesiapa.

Siapapun kita, tetap sama disisi Tuhan

Menerusi perkongsian itu, dapat kita peroleh pengajaran dimana walau siapa pun kita diatas muka bumi ini, kita tetap terlihat sama disisi Allah S.W.T. Tidak kira sama ada kita kaya,

m!skin, normal atau pun tidak, Allah memandang kita dengan pandangan yang sama sahaja. Jadi, ibadah seperti menjejakkan kaki di Kota Suci itu tetap menjadi impian semua Muslim.

Sumber: Masjid Al Haram