Luah4n Ibu yang kehil4ngan Baby S4ngat Comel Buat Seb4k.

Svkar untuk menerima pemergian insan tersayang, tetapi itu kenyataan perlu dihadapi oleh seorang ibu ini apabila anak perempuannya mn1nggal dunia ak1bat ja.ngk1tan kvman di p4 ru-p4 ru.

Menerusi laman Facebook, Bunga Js Reena memuat naik beberapa k.e1ing gambar dan video anaknya Airisthea Nur Inara memaklumkan berita dv.ka itu sehingga meraih lebih 8,000 perk0ngsian.

Menurut Reena, anaknya yang berusia 10 bulan itu dimasukkan ke Unit R4.watan Rapi (ICU) di sebuah h0sp1tal selepas meng4lami s.es4k n4fas pada 10 Mei lalu.

Disangka itu kali ter4khir dia m3n4tap wajah bayi tersebut, namun anaknya yang mesra dipanggil sebagai Thea menunjukkan perk3mbangan p0sitif sepanjang tiga minggu menerima r4 wa .. tan di dalam w4d.

“Thea seorang anak yang sangat sempurna.. putih g3bu, c0mel pipi merah, tinggi.. setiap mata yang memandang Thea mesti akan g3r4m dengan kec0melan Thea..

“Tempat Thea bukan di sini, tempat Thea sana di syurga.. mama tau Thea p.en4t.. thea kuat dan b3rt4han pun untuk mama..

“Mama ingat itulah kali terakh1r mama jumpa Thea.. tapi Thea kuatkan semangat untuk sembvh supaya mama dapat jaga Thea selama 3 minggu dalam w.4d,” tulisnya.

May be an image of 2 people and headscarf

Bagaimanapun, a.jaI dan ketentuan di tangan Tuhan. Reena menyifatkan tempoh tiga minggu itu adalah bagi si kecil itu m3lvangkan masa dengan dirinya sebelum pergi mengh4dap IIahi.

“Rupanya Thea mau luangkan masa dengan mama, manja2 dengan mama sebelum Thea pergi jauh t1.nggalkan mama..

“Mama haIalkan susu mama.. mama haIalkan semua makan minum Thea.. dam4ilah Thea di sana.. tunggu mama di pintu syurga,” luahnya s.eb4k.

P0sting tersebut menerima 12,000 tanda suka dan 4,000 k0men n3tizen yang mengucapkan t4kz1ah selain kata-kata semangat buat Reena supaya t4bah menerima uj1an diberikan Allah SWT.

Sumber: Facebook Bunga Js Reena,OMM

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!