Masya Allah Begitu Bangganya Orang Tuamu Di Syurga Lihat Anaknya Jadi Penghafal Al Quran Penerus Ustaz Adi Hidayat

Masya Allah Bangganya Ibu Bapa Di Syurga Melihat Anak Menghafaz Al-Quran Pengganti Ustaz Adi Hidayat.

Dua budak lelaki yang mempunyai kebolehan istimewa menghafal ayat-ayat Al-Quran dan terjemahannya kini viral dan menjadi tumpuan ramai. kerana,

Video dua beranak itu menghafaz al-Quran tersebar luas di garis masa media sosial. Akaun Instagram @ndorobeii turut viral di video kecil hafiz Quran ini pada Selasa (15/9/2020).

Dalam video itu, kelihatan dua kanak-kanak kecil berpakaian coklat berdiri di sekeliling seorang lelaki dewasa. Bukan sahaja diam,

kedua-dua hafiz al-Quran yang masih muda sedang diuji sejauh mana hafazan mereka.Pemeriksa yang memegang al-Quran memberi petunjuk tentang ayat-ayat yang wajib dibaca. Dalam sekelip mata, mereka dapat menguraikan petunjuk yang diberikan.

Kedua-duanya bukan sahaja diuji sekali, malah mereka sentiasa dapat menyiapkan segala-galanya tanpa melakukan kesilapan. Sehingga mereka begitu mahir dalam penguasaan Al-Quran,

Dua beranak ini dikatakan digelar Google Quran. Menurut akaun Instagram @ndorobeii, dua beranak yang kini menjadi yatim piatu itu telah menjadi viral di luar negara.

“Dua anak yatim, digelar Google the Quran, menjadi viral di luar negara. Terima kasih kepada mereka bahawa Al-Quran tidak boleh diubah walaupun dengan satu huruf,” tulis @ndorobeii.

Sehingga artikel ini ditulis, video budak lelaki dengan nama panggilan Google Quran itu telah ditayangkan sebanyak 75,247 kali. Bukan itu sahaja,

Muat naik ini turut dibanjiri komen netizen yang kelihatan kagum dan bangga dengan dua beranak dari Indonesia itu.

Video: Masya Allah Bangganya Ibu Bapa Di Syurga Melihat Anak Menghafaz Al-Quran Pengganti Ustaz Adi Hidayat”

“Masha Allah… Bangga ibu bapa di syurga melihat anak mereka menghafaz al-Quran pengganti Ustaz Adi Hidayat. Sukses terus nak,” kata @ninukguminartii.

“Saya telah menonton kanak-kanak ini di TV. Mewek ni anak kecik tak ada ayah dan ibu, pekerja ikan saja, hebatlah kamu nak, jadi anak yang soleh,” kata netizen lain.

Menurut salah seorang netizen yang memberi komen, dua anak kecil itu merupakan pemenang Pilihan Raya Little Hafidz di sebuah saluran televisyen.

Bukan itu sahaja, sebilangan netizen juga berharap anak-anak hebat seperti dua hafiz kecil ini akan lebih viral di masa hadapan, berbanding kanak-kanak yang gemar menggegarkan TikTok.

“Yang patut viral adalah anak-anak soleh ini, sebagai contoh, bukan anak-anak yang suka gegar TikTok,” kata @irsannf28.

Sumber:topicviral.blogspot

Portal Islam tidak bertanggungjawab untuk komen yang dibuat melalui halaman sosial ini. Ini adalah pandangan peribadi pemegang akaun dan tidak sepatutnya menggambarkan kedudukan lembaga editorial kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan adalah tanggungjawab pemilik akaun itu sendiri

Sudah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Kongsi Halaman Oasis Oscar Ya.

Jemput join group ini, sama-sama kita kongsikan maklumat Islamik. Insha Allah bermanfaat disana. Terima kasih atas kerjasama anda semua.
Ingin menyertai –> Klik Di Sini

Sementara itu, anda juga boleh membaca cerita lain yang menarik dan menghiburkan di bawah yang dikongsikan seperti berikut: