Netizen S𝚊lute G𝚊dis 22 T𝚊hun Ni Jadi Jurukimp𝚊l W𝚊nita Pert𝚊ma di Teng4h L𝚊ut

Setiap hari ada saja kisah kejayaan rakyat Malaysia yang memberi inspirasi buat semua. Hari ini kita disajikan dengan kisah kejayaan gadis berusia 22 tahun bernama,

Nurizzati Athirah Mohamad Yusoff yang telah dinobatkan sebagai wanita pertama Malaysia menjadi jurukimpal dalam air. Wow!

“Satu-satunya wanita yang mempelajari bidang kimpalan pada tahun 2013” Menerusi perkongsian di Facebook, Nurizzati yang juga dikenali sebagai Athirah ini merupakan graduan Kolej Vokasional Taiping, Kamunting di Perak.

Dia yang merupakan anak kedua daripada 4 adik beradik telah dibesarkan di Kampung Kuala Sungai Rambutan, Rantung Panjang, Selama. Oh orang Perok lah ni!

Menceburi bidang kerjaya kimpalan bawah air ni dah jadi impian Athirah buat sekian lama dan dia juga katanya merupakan satu-satunya pelajar wanita yang ambil bidang ‘welding’ kat kolej tersebut pada tahun 2013. Wow!

“Ni kalau hantaran mesti mahal dari gajinya. Sebab gaji jaa mak aii memang kaya laa adik ni”

Dalam banyak-banyak komen netizen yang memuji dan mengagumi kejayaan. Athirah ni, ada jugak di kalangan netizen yang mula ‘pandai-pandai’ meletakkan hantaran buat si gadis.

Katanya, kalau kerja macam Athirah ni… mahu hantaran kena lebih daripada gaji. Gaji pun mesti dah berbelas ribu kan? Tapi… patut ke bincang pasal soal hantaran ni? Apa kena mengena hantaran dengan kejayaan seseorang? Hmm…

“Nak pesan jangan kawin dik… kejarlah cita-citamu. Boleh pergi jauh”

Apa-apapun min harap adik Athirah fokuskan jelah kepada komen yang membina macam di bawah ni. Kejarlah cita-cita, yang pasti kalau ada jodoh mesti,

akan berkahwin juga kan? Tahniah adik Athirah! Semoga terus sukses dalam hidup. Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber : Portal Islamik

Pihak Portal Islamik tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Oscar’s Oasis Ya.

Jemput join group ni, sama2 kita berkongsi info islamik. inshaAllah bermanfaat disana. terima kasih atas kerja sama anda semua.
Nak Join –> Klik Disini

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut: