”Pakaikan Emas Sebab Dengar Boleh Elak Kerap S4kit” – Ibu Terkejvt Nak Rebah Menyedari Anak Tertelan Emas Dalam Pervt

Seorang wanita berg3lar ibu yang dikenali sebagai Amiza Rahmat berkongsikan satu kisah yang boleh membuka mata dan dijadikan peng4j4ran buat ibu bapa yang lain.

”Pakaikan Emas Sebab Dengar Boleh Elak Kerap S4kit” – Ibu Terkejut Nak Rebah Meny3dari Anak Tert3lan Emas Dalam Pervt

Kisahnya, si ibu ini pernah dengar dan percaya kata-kata orang yang mengatakan memakai emas boleh elakkan dari ser4p saklt. Oleh itu wanita ini pun m3makaikan gelang emas pada anaknya yang merupakan anak istim3w4.

Jom baca perkongsian wanita ini:

Bismillahirrahmanirrahim. Mummy simpan sini sebagai pengaj4r4n untuk mummy & mummy lain kat luar sana.

Semua tau yang Humaira Farisha is a speci4l baby. Mummy bagi pakai kat tangan kiri sebab tangan kiri adik tak bergerak & selalu genggam je.”Pakaikan Emas Sebab Dengar Boleh Elak Kerap Saklt” – Ibu Terkejut Nak Rebah Menyedari Anak Tert3lan Emas Dalam Pervt

Ini salah satu ikhtiar mummy, sebab mummy pernah terbaca yang pakaikan em4s boleh elak dari kerap saklt.

Harini before mummy pergi work, adik okay & banyak bebel. Mummy hantar adik pergi rumah neni mcm biasa. Jam lebih kurang 9.10 pagi, neni call mummy.

Suara neni cemas & panik sambil bagitau yang adik dah tertel4n emas. Mummy pon dengar suara adik nangis masa neni call. Allahu masa tu hati mummy macam nak gvgvr.”Pakaikan Emas Sebab Dengar Boleh Elak Kerap S4kit” – Ibu Terkejut Nak Rebah Menyedari Anak Tertelan Emas Dalam Perut

Mummy terus tinggalkan discussion dengan HR & supervisor untuk balik tengok adik. Sampai rumah neni bagitau adik dah muntah yang bulat tu tapi handbag tak jumpa.

So, mummy buat keputusan untuk bawa adik ke klinik untuk X-ray & mintak neni sambung cari dekat rumah.

Sampai dekat klinik, kita daftar & jumpa doktor dulu. Doktor bagi surat untuk buat X-ray. Masa tunggu result X-ray mummy sentiasa doa semoga adik tak tel4n charms tu.

Apakan daya masa result X-ray keluar mummy terkejvt rasa nak reb4h tengok charms handbag tu dah dalam perut adik.”Pakaikan Emas Sebab Dengar Boleh Elak Kerap S4kit”

Mummy pelik adik erat-erat sambil air mata mummy mengalir. Allah je tau masa tu hati mummy macam mana.

Lepas tengok result doktor klinik refer adik ke Hospital Selayang untuk jumpa pakar. Dalam perjalanan mummy pegang adik kuat-kuat sambil hati ni memberontak salahkan diri sendiri.

Sampai hospital doktor masukkan adik kat bahagian Kecemasan zon kuning. Alhamdulillah doktor kata charms tu dah masuk dalam perut bukan saluran penafas4n.

Adik pon nampak ok je & doktor kata adik boleh discharge dengan bekalan ubat untuk keluarkan charms tu. Buat masa 4-5 hari mummy kena pantau adik.

Nampak macam takda pape tapi sangat bahaya kalau charms tu masuk dekat salvran pernafas4n. So, ni pengajaran & situasi yang mummy takkan lupakan.Semoga tak jadi lagi. Humaira Farisha kuat!

Diharapkan semoga kisah ini boleh menjadi pengajaran yang bermanfaat buat kita semua.

Sumber: Amiza Rahmat