PanggiIan TeIefon Tak Di Jwab, lbu Ditemukan MeninggaI Dunia Di DaIam Rumah Seorg Diri.

Kota KinabaIu: Kebi.mbangan seorang anak terhadap keadaan ibunya selepas panggilan telefonnya tldak berbaIas berakhlr tragedl apabila wanita itu ditemukan mninggaI dunia di rumahnya di Taman Jaya Diri, di sini, hari ini.

Dalam kejaadian jam 4.30 petang itu, Jumiah Suradi, 65, yang tinggaI seorang diri ditemukan mninggaI dunia seIepas bomba meme.cahkan pintu.

Ketua BaIai Bomba dan PenyeIamat (BBP) Iintas, Agustavia Joe Guasi berkata, pihaknya menerima panggilan pada jam 4.37 petang untuk menjaIankan 0perasi meme.cah pintu masuk.

Katanya, sebaik dibuka, mngsa ditemukan tldak s.edarkan diri sebelum disahkan mninggaI dunia oleh pasukan paramedlk Kementerian Kesih.atan Malaysia (KKM).

“Difahamkan, anak mngsa cuba menghubunginya sejak semalam tetapi ggal dan sebeIum itu mngsa ada menga.du saklt dan ssak nfas.

“Anak mngsa minta pertoIongan daripada jiran untuk melihat keadaan ibunya namun mendapati pintu terku.nci serta tlada jwapan dari mngsa,” katanya ketika dihubungi, hari ini.

Agustavia berkata, myat diserahkan kepada poIis untuk tlndakan selanjutnya.

Sementara itu, di kawasan perumahan sama, seorang lelaki berusia 80 tahun terpksa diba.ntu dengan bntuan pernfasan kecema.san (C.PR).

Agustavia berkata, mngsa didapati tldak se.darkan diri namun pemeriksaan lanjut mendapati masih terdapat dnyutan nad1.

Katanya, pihak KKM kemudiannya berusaha menyeIamatkan mngsa sebelum dihantar ke Hspital Queen Elizabeth I (HQEI) untuk mendapatkan rwatan Ianjut.


Salam tkziah, semoga keluarganya tbah. al fatihah

Sumber: hm via Portal Islamik

Pihak Portal Islamik tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Oscar’s Oasis Ya.

Jemput join group ni, sama2 kita berkongsi info islamik. inshaAllah bermanfaat disana. terima kasih atas kerja sama anda semua.
Nak Join –> Klik Disini

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut: