Pekerja Wajib SoIat. Saya T0key Cina, Saya Percaya Pada Tuhan

Biarpun berlainan ag4ma dan b4ngsa, us4hawan ini bersik4p terbuka dalam memberi kemudahan kepada pekerja yang berag4ma Islam dalam menunaikan ib4dat s0lat.

Bahkan, pengusaha Minyak Masak 303, Gan Leong Piow ini turut meng4malkan s0lat h4jat setiap tahun.

Leng Piow berk0ngsi perkara ini di sebuah video temu bual yang dimuat naik di laman Fesbuk Urus Setia Penerangan Dan Komunikasi Kerajaan Negeri Kelantan.

“Pekerja saya semua lokal itu w4jib. Kalau tengok I buat semb4hyang h4jat di kilang, mesti tak perc4ya kan?

“Setiap tahun, saya buat semb4hyang hajat di kilang. Ya, kenapa tidak?

“Ya, saya berb4ngsa c1na tetapi saya juga percaya kepada Tuhan, ag4ma itu penting.

“Saya buat tempat s0lat, lelaki dan perempuan. Sampai masa kena pergi semb4hyang,” katanya.

Bagi pendapatnya, dia sedari akan sesetengah majikan yang tidak menyenangi perkara tersebut, namun dia sama sekali tidak pernah bersik4p begitu.

“Paling must4hak kena pergi semb4hyang. Saya akan tunggu, itu b3nda w4jib.

“Kalau k1ta hidvp tanpa Tuhan, k1ta bukan sesiapa, we are n0thing.”

Setakat ini video tersebut menerima 118K t0ntonan di Fesbuk.

sumber : Portal Islamik

Pihak Portal Islamik tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Oscar’s Oasis Ya.

Jemput join group ni, sama2 kita berkongsi info islamik. inshaAllah bermanfaat disana. terima kasih atas kerja sama anda semua.
Nak Join –> Klik Disini

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut: