PIL̷U, B̷ayi Baru L̷ahir Dib̷akar H̷idup-H̷idup, Dipercayai Hasil Hubungan Lu̷ar Nik̷ah

Seorang b4yi perempuan yang baru dil4hirkan dipercayai telah dib4kar di Desa Sebanen, Kalisat, Jember, Jawa Timur pada Rabu lalu, lap0r TribunKaltim.

Si4satan yang dilakukan oleh pihak p0lis menunjukkan bahawa b4yi yang baru sehari dil4hirkan itu telah dib4kar hidvp-hidvp.

Mereka juga meng3syaki bahawa b4yi itu adalah hasil daripada hubungan har4m dan pelaku sengaja membu4ng serta memb4kar b4yi itu untuk ‘mengh4puskan bukti’.

Memetik Surya.co.id, para penyi4sat menemui tumpahan minyak tanah di l0kasi itu dengan sisa kayu bak4r masih berbau minyak tersebut.

Turvt ditemui di tempat kej4dian adalah sepasang selipar yang diselaputi lumpur, dianggarkan saiz sederhana milik wanita.


Berdasarkan pengamatan di tempat kej4dian, pelaku disy4ki mengh1mpunkan kayu yang dicari di sekitar l0kasi tersebut sebelum b4yi itu dib4kar.

Pihak p0lis juga meng3syaki bahawa b4yi itu dib4kar pada waktu malam kerana keadaan l0kasi tersebut pada waktu itu agak sunyi dan jauh dari kawasan perumahan.

Ketua P0lis, AKP Sukari, mengatakan bahawa pihaknya bekerjasama dengan bidan di Desa Sebanen, Kabupaten Kalisat dan sekitarnya bagi menyi4sat siapakah svspek yang memb4kar b4yi tersebut.

Dia meminta bidan untuk mencatat siapa wanita hamil di kampung itu dan kampung-kampung berdekatan.