Ramai Berterima Kasih Kepada Ustazah Asma’Tegur wanita bergelek dekat Dimedia S0sial

Aplikasi-aplikasi di media sosial merupakan wadah untuk berkongsi aktiviti harian kepada orang lain. Pelbagai konten ditemui, baik secara positif mahupun negatf.

Namun begitu, seakan menjadi trend di aplikasi-aplikasi tersebut apabila banyak vide0-vide0 terutamanya kaum wanita yang melakukan aksi tarian yang kadangkala keterlaluan sehingga menjadi perhatian ramai.

Teguran buat wanita

Berasa terpanggil untuk bercakap tentang hal tersebut, pendakwah terkenal, Ustazah Asma’ Harun telah memberikan teguran lembut buat para wanita tdak kisahlah muda ataupun tua supaya menghentikan aktiviti berkenaan.

Menerusi perkongsian itu, beliau berharap agar mereka dapat memadam atau mengelakkan daripada melakukan tarian-tarian tersebut lebih-lebih lagi jika mendedahkanAurat.

Ustazah Asmah’juga memberi qoute ringkas dengan memaklumkan yang ‘malu itu iman’ merujuk kepada ‘keberanian’ para wanita mendedahkan tarian kepada umum tanpa rasa segan.

Semoga Allah pelihara kita semua

Sehubungan dengan perkongsian itu, rata-rata warganet telah meninggalkan komen dengan menyetujui apa yang diperkatakan oleh pendakwah tersebut.

Mereka juga merasakan sesetengah orang semakin berani bergelek dan berjoget di media sosial mengikut rentak lagu seakan tdak menyedari apa yang dilakukan adalah satu d0sa.

Bangga tayang alb

Dekat TlkT0k lagi sedih

Wanita zaman sekaran ramai dah hilang rasa malu

Sumber : Ohmymedia via reportboom via portal islamik

Apa kata anda?Dah baca sila share,like dan komen ya.Terima kasih