Semata-mata Nak Bina Hidup Baru Dengan Teman Wanita, Bapa Tergamak Campak Anak Sendiri Dari Tingkat 15

Seorang lelaki dan teman wanitanya dilaporkan telah dijatuhi hukuman m4ti di China selepas dia membuang dua anaknya dari bangunan pangsapuri dengan alasan teman wanitanya tidak mahu menjaga anak dari perempuan lain.

Menurut Daily Mail, kedua-dua m4ngsa dic4mpak dari tingkat 15 blok menara di perbandaran Chongqing, China pada 2 November tahun lalu.

Anak pertama yang berusia 2 tahun meningg4l dvnia serta-merta di tempat kej4dian manakala si adik pula menlngg4l dunia tidak lama kemudian akibat kecedera.an yang tervk.

Dalam perbicaraan di mahkamah, su$pek yang berusia 27 tahun dikatakan ingin berkahwin dengan teman wanitanya tetapi wanita itu enggan menerimanya jika dia mempunyai anak.

Wanita itu mendesaknya untuk ‘menyingkirkan’ mereka dan bertindak mem0tong pergelangan tangannya untuk menunjukkan kekecewaannya terhadap perkara tersebut.

Melihat keada.an itu, su$pek kemudian mencampakkan kedua-dua anaknya keluar dari tingkap sebelum berlari ke bawah untuk menunjukkan ‘muka sedihnya’.

Pendakwa raya berkata suspek cuba mey4kinkan orang ramai dengan menangis tanpa kawalan tetapi sebenarnya itu hanyalah lakonan semata-mata.

Ketika itu suspek mendakwa bahawa dia sedang tidur ketika m4ngsa jatuh dari tingkap dan dikejutkan dengan jeritan orang ramai di tingkat bawah selepas menemui m4yat di atas rumput.

Bekas isteri svspek, yang merupakan ibu kandung kepada kedua-dua m4ngsa memberitahu media tempatan bahawa teman wanita susp3k tidak mahu svspek mempunyai anak bersama wanita lain.

Difahamkan, susp3k menjalinkan hubungan dengan teman wanitanya ketika dia masih lagi berkahwin dan ia menjadi punca perceraian dengan bekas isterinya.

Svspek mengakui bahawa dia berkomplot dengan teman wanitanya untuk membunuh anak-anak itu supaya mereka boleh membina keluarga baharu tanpa anak hasil perkahwinannya dahulu.

Sumber: Daily Mail