Suami isteri wa̷rga emas ma̷ut motosikal masuk lo̷ngka̷ng

SEBERANG PERAI – Sepasang suami isteri warga emas terbvnuh selepas motosikal dinaiki mereka terbabit kem4langan di Jalan Pengkalan Machang, Butterworth di sini semalam.

Dalam kejadian kira-kira pukul 8 pagi itu, m4ngsa yang kedua-duanya berusia 66 tahun meningg4l dvnia di tempat kejadian dipercayai akibat keceder4an par4h.

Ketua Polis Daerah Seberang Perai Utara, Asisten Komisioner Mohd. Radzi Ahmad berkata, siasatan pihaknya mendapati kemaIang4n membabitkan motosikal jenis Modenas berwarna merah menuju ke arah Sungai Dua, Butterworth dipercayai hilang Kaw4lan.Menurutnya, ketika kejadian m4ngsa dikatakan dari rumah mereka di Taman Desa Murni untuk menghantar isteri bekerja di bahagian pulau.

“Ketika tiba di lokasi kejadian, motosikal dipercayai telah hilang kawalan lalu terb4bas dan mel4nggar batu penghadang di atas longkang sebelah kiri dan motosikal masuk ke dalam longkang.

“Penungg4ng dan pembonceng talah terc4mpak ke tepi kiri longkang dan kedua-duanya yang didapati mengalami kec3deraan par4h pada kepala dan badan disahkan meningg4l dunla di tempat kejadian,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Menurutnya, m4yat mang$a dibawa ke Hospital Kepala Batas di sini untuk dibedah siasat. – K! ONLINE