[ TERKINI ] Hafiz Mohammad sponser 5 Buah bas pula untuk balik kampung .

Mood h3ndak berhari raya dan juga pulang ke kampung sudahpun membuak-buak dalam diri setiap perantau. Mereka yang berada di kampung pula juga sedang men4ntikan kepulangan sanak-saudara selepas dua tahun hasrat tersebut terhal4ng.

Diseb4bkan itu, 0rang ramai yang mahu bergerak ke destinasi masing-masing sudah membuat perancangan awal dengan mengambil cuti serta membeli tiket jika menggunakan peng4ngkutan awam.

Sediakan bas percuma
Oleh sebab itu, usahawan terkenal, Hafiz Mahamad telah membuat kebaikkan dengan meny3diakan 3 hingga 5 buah bas menuju ke destinasi sekitar,

Semen4ngjung Malaysia untuk para perantau yang kurang berkem4mpuan dan mahu pulang ke kampung halaman.

H4l tersebut dinyatakan sendiri Hafiz di akaun Instagramnya serta menjel4skan yang setiap se0rang diberi 5 tiket untuk sama-sama membawa kenalan ataupun ahli keluarga mereka.

Tambahnya lagi, buat permulaan, dia akan meny3diakan tiga buah bas terlebih dahulu dan jika mendapat sambutan, jumlah bas akan ditambah lagi.

Dia meminta orang ramai untuk berk0ngsi hal tersebut kepada rakan-rakan dan juga 0rang sekeliling supaya lebih ramai yang dapat menaiki bas tersebut. Jangan ris4u, semua adalah percuma.

“Bantu saya “share p0st” ni. Harini saya dh lock 3 Bas. Kalau ramai, saya akan tambah bas lagi mungkin ke 6 Bas. Ini semua “free” @ainaabeautyofficial spons0r awak balik raya. Harap penuh semua bas nanti..” tulisnya.

Inisiatif murni Hafiz ini bertujuan untuk berk0ngsi rezeki buat mereka yang mengal4mi kesulitan dan berni4t memberi sedikit kegembiraan buat mereka.

Sehubungan dengan perk0ngsian tersebut, ramai yang memuji usaha yang dilakukan oleh usahawan k0smetik itu dan berh4rap agar rezekinya sekeluarga terus dipermudahkan.

Ada juga diantara mereka yang mencuba n4sib mahu menjadi salah se0rang yang bertuah mendapatkan tiket bas percuma dari Hafiz supaya membolehkan mereka melepaskan kerinduan kepada 0rang tu4 di kampung halaman.

Sumber : Instagram Hafiz Mahamad

Pihak Portal Islamik tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Oscar’s Oasis Ya.

Jemput join group ni, sama2 kita berkongsi info islamik. inshaAllah bermanfaat disana. terima kasih atas kerja sama anda semua.
Nak Join –> Klik Disini

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut: