[ Terkini ] Vide0 klip kena k3cam sebab lagu Raya . M3nteri Agama mahu berjumpa Datuk Aliff Syukri dan mahu ambil tindak4n berikut .

Penyanyi lagu Kelepok Raya, Datuk Seri Aliff Syukri meng4kui berg4duh dengan isterinya selama empat hari berikutan bab4k berbaring dalam vid3o muzik lagu terbaharunya itu yang m3ngundang kec4.man dan k0ntrov3rsi.

Dalam bab4k itu, Aliff dilihat berbaring dengan ramai penari lelaki yang lengkap berbaju Melayu dalam keadaan yang dianggap tidak bers3suaian dengan konsep lagu.

“Disebabkan bab4k itu, saya berg4duh dengan isteri saya selama empat hari. Ini pun baru sahaja baik,” katanya kepada.

Diminta mengul4s mengenai babak yang dik3.cam hebat itu, Aliff berkata, dia mengambil inspirasi daripada penyanyi, Britney Spears.

“Inspirasi saya adalah Britney Spears. Saya nak macam tu. Zaman saya dulu, penyanyi-penyanyi yang p0pular adalah Nsync, Britney Spears, Backstreet Boys, Christina Aguilera dan ramai lagi.

“Saya imaginasikan Britney Spears, tapi disvntik ke dalam lagu saya,” katanya.

Aliff juga men3gaskan bahawa penari-penari dalam vid3o muzik itu adalah mereka yang bekerja sebagai penari pr0fesional.

“Penari-penari yang kami ambil adalah dari Istana Budaya. Mereka adalah penari pr0fesional dan pernah menjadi penari untuk Anugerah Juara Lagu serta pelbagai 4rtis.

“Mereka ada kerjaya tetap dan ada antara mereka terdiri daripada p3nsyarah dan ada se0rang lagi itu, kerja sebagai ask4r.

“Dalam kerjaya sebagai ask4r pun ada bir0 atau bahagian kebudayaan. Bila anda menghln4, tahu tak mereka semua ada tahap pendidikan yang tinggi, ada ijazah dan sebagainya,” katanya.

Kelepok Raya turut menampilkan isterinya, Datin Seri Nur Shahida Mohd Rashid yang juga bekas angg0ta kumpulan nasyid Solehah.

Nasihat Saya Janganlah Dik0ngsi

Vid3o raya nyanyian usahawan kontr0.versi Datuk Seri Aliff Syukri berjudul Kelepok Raya telah dirujuk kepada Jabatan Kemajuan Islam Mal4ysia Jakim.

M3nteri di Jabatan Perdana M3nteri Hal Ehwal Agama Senator Datuk Idris Ahmad berkata, vid3o yang menampilkan aksi terkinja-kinja sekumpulan penari lelaki lembut itu tidak selari dengan ad4b ketimuran dan aj4ran Islam.

Vid3o berkenaan menurut Idris, kurang sesuai untuk dikaitkan dengan kemenangan umat Islam pada bulan Syawal setelah mereka menempuh uji4n dan tarbiyah di dalam bulan Ramadan.

Serentak itu, Idris meminta orang ramai agar vid3o tersebut tidak dikongsi di m3dia sosi4l.

“Sebagai tind4kan awal klip vid3o ini telah saya rujuk kepada Jakim untuk dibawa ke pihak berku4sa. Nasihat saya, dengan penuh kasih sayang dan cintanya saya kepada insan-insan hebat yang mampu membangunkan ummah,

agar klip vid3o seumpama ini boleh dikeluarkan daripada disiarkan di mana-mana platform m3dia atau ianya boleh di priv4te kan hanya untuk tatapan perib4di empunya vid3o.

“Saya yakin ianya mampu memberi jiwa yang besar dan h4ti yang lebih lapang jika kita patuh pada ajaran dan nilai agama yang tidak rugi pun jika kita menturutinya,

malah insya-Allah Tuhan akan melapangkan lagi rezeki kepada kita atas p4tuhnya kita kepada Allah SWT,” katanya tanpa menyebut nama Aliff Syukri.

Mereka perlu menggunakan pemberian berkenaan untuk meng4jak umat Islam untuk lebih takutkan Allah dan menjauhi tingkah laku yang menjar4kkan diri dengan ket4qwaan dan r3da Tuhan lebih-lebih lagi dalam bulan Ramadan.

Tambah Idris, jika ada kesempatan beliau mahu berjumpa dengan Aliff.

“Jika ada peluang, mungkin saya boleh bertemu mata bersama dengan empunya vid3o ini sebagai tanda ingatan dan ukhwah sesama Islam. Dan mungkin banyak perkara yang boleh dik0ngsi bersama dalam pertemuan ini,” katanya.

Vid3o muzik lagu raya nyanyian Aliff yang mempunyai unsur komedi dianggap tidak kelakar oleh masyarakat sebaliknya menjadi bahan c3muh gara-gara 4ksi lembut sekumpulan penari lelaki.

Kredit : HM/MG

Pihak Portal Islamik tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Oscar’s Oasis Ya.

Jemput join group ni, sama2 kita berkongsi info islamik. inshaAllah bermanfaat disana. terima kasih atas kerja sama anda semua.
Nak Join –> Klik Disini

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut: