TMJ Tunaikan Hasrat Budak Lelaki Teringin Pergi Legoland Sebelum Akhir Hɑyatnya

Sementara budak seusianya mampu berlar1 menikmati kebebasan mereka, Mohd Adam Amsyar hanya mampu melihat dari kejauhan mengenangkan keadaan kes1hatannya yang tidak membolehkan dia terlalu pennat.

Dia yang kini berusia 9 tahun disahkan mengalam1 ᴍɪᴛʀᴀʟ ᴠᴀʟᴠᴇ ᴀᴛʀᴇꜱɪᴀ ᴀᴛᴀᴜ ᴋᴇᴄᴀᴄᴀᴛᴀɴ ᴊᴀɴᴛᴜɴɢ ᴋᴏɴɢᴇɴᴛɪᴀʟ sejak usia 7 tahun lagi.

Teringin pergi Legoland

Namun, anak kecil itu ada menyatakan hasratnya kepada ayah bahawa dia ingin ke taman tema Legoland yang terletak di Johor Bharu sebelum akhir hayyatnya.

Tapi apakan daya, disebabkan keadaan hidup keluarganya membuatkan Adam tidak mahu menyyusahkan ayahnya.

“Saya ada beritahu ayah teringin ke Legoland di Johor Bharu sebelum akhir hayyat saya, dan ayah berjanji bekerja lebih g1gih bagi mencari wang untuk bawa saya.”

“Kalau tak pergi Legoland pun tak apa, sebab bersama ayah pun dan gembirakan hat1 saya.” -Adam Amsyar-

Kisah Adam jadi perhatian Tunku Mahkota Johor Walaubagaimanapun, siapa sangka rezeki mem1hak kepada Adam apabila kisahnya itu mendapat perhatian Tunku Mahkota Johor iaitu Tunku Ismail Ibni Sultan Ibrahim.

Tulis Tunku dalam kenyataannya di laman Tw1tter memaklumkan bahawa bantuan untuk Adam dan keluarganya akan disallurkan segera.

TMJ perkenan hasrat Adam

Sementara, dalam hantaran di St0ry IG pula menunjukkan gambbar tngkap layyar pesanan mesej yang memaklumkan bahawa bantuan untuk keluarga itu kini dalam pr0ses.