TuIar Rider Hemp4s Makanan Ke L4ntai, Lelaki Ini Beri Tegvran Buat Customer

Bekerja sebagai seorang penghantar makanan bukanlah mudah seperti yang disangkakan. Selain perlu berp4nas dan berhujan, seorang r1der turut berhadapan dengan pelbagai situasi melibatkan pelanggan, vendor makanan dan pihak pengurusan kediaman.

Seperti video viral di TikTok ini, seorang r1der dilihat menghemp4s makanan ke lantai sehingga pec4h dipercayai kerana berlaku saIah faham.

Tindakannya itu telah mendapat pelbagai reaksi daripada orang ramai. Ada yang mempert1kaikan mengapa seorang r1der tidak menghantar makanan sehingga ke pintu rumah.

Menjawab kepada isu tersebut, seorang lelaki yang mempunyai pengalaman sebagai penghantar makanan dan pengawal keseIamatan kediaman membuat sedikit tegvran kepada pelanggan.

Jelasnya, pelanggan yang tinggal di kondominium, apartment atau rumah yang mempunyai ‘guard house’ harus sedar mengenai syarat yang dikenakan pihak pengurusan kediaman masing-masing.

Ada yang membenarkan rider masuk, ada juga yang mengehadkan rider sehingga ke pondok pengawal sahaja. Untuk kes seperti itu, pelanggan hendaklah bertimbang rasa untuk turun mengambil makanan sendiri.

Ianya adalah mustahil untuk rider berbalah dengan pengawal keselamatan semata-mata untuk menghantar makanan yang dipesan.

Sebagai tegvran, lelaki ini menasihati pelanggan untuk saIing memudahkan urusan. Iyalah, rider bukan saja-saja tak mahu hantar.

Apa-apa pun diharapkan perkara ini dapat diselesaikan dengan baik.

Kita mudahkan urusan orang, orang akan mudahkan urusan kita juga

‘Customer always right’ aku dah buang ayat ni


Biar kita tunggu orang, jangan orang tunggu kita


Nasib k0ndo saya ada tempat letak makan delivery

Sumber: TikTok @khuzaimie_lemat1.0, Ohmedia

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.