Tunggu mama dekat syurga ya adik . Anak 4 bulan tiada simpt0m apa-apa m3ni.ngg4l kerana c0.vid .

Siapa tid4k gembira apabila anak yang dikandung selama sembilan bulan l4hir dalam keadaan sihat serta sempurna. Hari-hari pastinya terasa s4ngat bahagia kerana lengkap sudah kehidupan dalam berumah tangga.

Namun, siapa s4ngka, anak yang baru sahaja berusia 4 bulan telah dip4nggil oleh Maha Pencipta secara tiba-tiba tanpa sebarang pet4nda ataupun simpt0m.

Tak s4klt, tak ada simpt0m langsung.

Hal ini samalah seperti perk0ngsian yang begitu menyebakkan dari pengguna Twitter dikenali sebagai Aainaa Mazlan apabila anak keduanya yang baru berusia 4 bulan 2 hari m3ni.nggaI dunia disebabkan p4ndemlk.

Apa yang membuatkannya berasa raI4t adalah disebabkan tiada sebarang simpt0m dikesan kerana b4yi tersebut sempat bermain-main bersama abangnya sebelum tertidur dan tid4k sedarkan diri ketika dik3jut untuk minum susu.

Assalamualaikum. saya nak share sikit tentang k3matian anak saya yg baru 4bulan 2hari. M3ni.ngg4I pada bulan yg mulia iaitu bulan ramadhan 12 April 2022 jam 6.47pm.

Ramai yg tanya kenapa/seb4b apa m3ni.ngg4I dan ada juga yg assume macam2 tentang kem4tian anak syurga saya.Tertidur lepas bermian, ingatkan p3nat.

Menurutnya, pada awalnya mereka keluar untuk memberi barang kuih raya. Namun anak-anak hanya duduk di dalam kereta sambil ditemani nenek mereka.

Ketika itu, baby dan abangnya bermain berdua tnpa menunjukan sebarang simpt0m tidak sih4t. Sehinggalah kedua-dua mereka tertidur dan Aainaa meny4ngka b4yinya kepen4tan.K3jut tak bangun2.

Akan tetapi, anaknya langsung tldak memberi respon apabila dike jut setelah sampai ke rumah dan matanya juga terttup serta badan sudah sjuk.

Dia dan suami serta anak sulung telah segera bergegas membawa b4yinya ke klinik untuk mendapatkan r4watan.

Doktor yang m3rawat telah memintanya untuk melakukan b4ntuan pernf4san (PCR) secara berterusan namun tetap tid4k mempunyai resp0n.

Selepas beberapa kali menghubungi h0spital swasta untuk mendapatkan r4watan, akhirnya mereka mengambil keputus4n membawa b4yi mereka ke h0spital Sungai Buloh.

Tiba2 di lCU d0ktor tanya ada ke yang p0sitif ?

Setibanya disana, bayi telah dikej4rkan ke unit r4watan rapi (lCU). Namun, selepas beberapa minit menerima r4watan, dokt0r mem4klumkan yang anaknya p0sitif C0.vld t4npa simpt0m.

Apa yang membuatkan mereka p3Iik adalah tiada seorang pun diantara mereka yang p0sitif sehinggalah masing-masing melakukan sw4b test dan dia serta anak sulungnya juga p0sitif.

Ahli keluarga s3dih namun r3da.

Walau bagaimanapun, wanita itu meng4kui reda dengan ket3ntuan daripada Allah S.W.T. Mereka sekeluarga berasa l3ga kerana pem3rgian anak syurga mereka begitu mudah dan tenang.

All4hyr.ham b4yinya juga telah dik3bu mikan mengikut pros3dur seperti pes4klt C0.vld yang lain dan diuruskan oleh suami, bapa serta beberapa wakil lagi dengan l3ngkap berpakaian PPE.

Sehubungan dengan perk0ngsian tersebut, rata-rata warg4net telah meluahkan rasa s3bak diatas pem3rgian anak kepada Aainaa Mazlan itu.

Mereka juga mendoakan agar b4yi tersebut menjadi punca ibu bapanya sama-sama ke syurga k3lak dan turut meng4kui yang p3ndemik ini masih belum ber4khir.

Jadi, setiap orang perlu lebih berhati-hati walaupun k3s penular4n telah menurun serta banyak keIonggaran yang sudah diberikan oleh kerajaan dalam memulakan fasa peralihan end3mik.

Sumber: Twitter Aaina Mazlan