(VIDE0): Hanya Kerana Dih₳lang Menggunakan K0lam Renang, Sekuriti Dihemp₳p Meja

Kejadian ini berlaku di Menara Majestic Cond0minium Ipoh pada 28/12/2020.

Menurut sumber sebelum ini, seorang lelaki yang tidak dikenali bersama anaknya mahu menggunakan k0lam renang di Menara Majestic Cond0minium Ipoh.

Pakcik Sekuriti yang bertugas pada waktu itu tidak membenarkan menggunakan kolam renang kerana ditutup kepada orang ramai pada ketika itu .


Menurut lap0ran media sebelum ini:

“Ketua p0lis Perak, Datuk Mior Faridalatrash, Suspek kini dida.kwa di mahk4mah majistret disini pada 6 januari mengikut S3ksyen 335 Kanun kes3ksaan, iaitu mendatangkan kec3deraan pa.rah atas bangk1tan m4rah.

Beliau berkata, kejadian berlaku ketika m4ngsa sedang bertugas di Kolam renang k0nd0minium berkenaan.

Katanya kejadian berpunca daripada tindakan su.spek yang tidak berpuas hati terhadap m4ngsa kerana cuba menghalang anaknya daripada menggunakan kolam renang yang ditutup kepada orang ramai pada ketika itu.

M4ngsa yang pengsan dan cedera di bahagian belakang kepala dirujuk ke h0spital Raja Permaisuri Bainun(HRPB).”

“Kertas si4satan ke.s kemudian dirujuk ke pejabat timbalan pendakwa raya pada 5 Januari lalu dan didakwa di Mahk4mah Majistret di sini, kees0kannya harinya.

“Kes itu dijadualkan disebut semula di Mahkamah Majistret di sini, pada 9 September depan,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Bagaimanapun, Mior Faridalathrash berkata, ma.ngsa disahkan meninggl dunia di rumahnya semalam dengan hasil bed4h si4sat yang dijalankan di HRPB mengesahkan kem4tian m4ngsa adalah akibat jangkitan kuman pada paru-paru (Sepsis).

Katanya, keadaan itu menyebabkan timbul rasa tidak pu4s hati dalam kalangan ahli keluarga ma.ngsa dengan mend4kwa punca kem4tian,

m4ngsa disebabkan m4ngsa dipu.kul oleh sus.pek lalu bertindak menularkan rakaman dan gambar m4ngsa ketika kejadian 29 Disember tahun lalu.

“Berdasarkan keterangan baru ini, p0lis akan merujuk semula kertas si4satan terhadap ke.s berkenaan ke pejabat timbalan pend4kwa raya untuk arahan lanjut.

“Justeru p0lis ingin menasihatkan orang ramai agar tidak membuat sebarang spekulasi berkaitan ke.s ini memandangkan ia masih dalam perbicaraan mahk4mah.

“P0lis memandang serius aktiviti jenayah yang berlaku dan tindakan tegas akan dilaksanakan terhadap mana-mana individu atau kumpulan jenayah yang mengganggu gugat keselamatan dan kesejahteraan masyarakat,” katanya.

Terdahulu, tukar vide0 rakaman kamera litar tertutup (C.CTV) berdurasi dua minit 16 saat memaparkan se0rang lelaki yang ketika kejadian membawa bersama seorang kanak-kanak, bertindak meng4sari se0rang pengawal keselamatan hingga pengsan.

Sumber: Harian Metr0
Sumber picture-VIRAL PERAK

Lihat vide0 di bawah bagaimana tindakan lelaki yang tidak berperikemanusiaan ini menghempap pakcik sekuriti ini hingga menyebabkan sekuriti ini terjatuh dan terus peng.san ditempat kejadian.

Menurut maklumat daripada ahli keluarga kepada pakcik Guard ini mengatakan dalam laman fbnya hari ini: Fb (Nelson Raj)

“Ini adalah keadaan bapa saudara saya selepas kejadian pada 28/12/2020 (Selasa) di Menara Majestic Condominium Ipoh.”

“Gambar-gambar dibawah ini dapat menggambarkan keadaan bapa saudara kesayangan saya dan disebabkan oleh komplikasi setelah 8 bulan dan dia meninggl pergi pagi semalam di rumahnya”

keadaan Pakcik yang kritikal pada waktu itu

Menurut netizen:

Reaksi netizen:

“its happened 8 months back? Where the accuse now. That botak? Under p0lice cust0dy or still outside!”

“He’s been 0utside always…never ever under p0lice cust0dy bro”

“thanks for upl0ad the news to s0cial media. Let’s public do the rest. N0 w0rries br0ther”

“Penja.ra seumur hidup menanti bhai….anak sa.ksi bapak sendiri membu.nuh walau tampa niat….m4ti la kau dlm penj.ara sana….harap2 b0tak b0d0h bukan org kay4ngan”

LIHAT VIDE0 DIBAWAH:

Video Player

sumber: fb nelson Raj

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.