(Video) Abg Grɑbfood ‘Mengɑmuk’ Tɑk Puɑs Hati Kenɑ Hon Sebɑb Lɑnggɑr Lɑmpu Merɑh

Walaupun pihak penghantar makanan perlu menghantar tempahan pelanggan secepat yang mungkin, itu bukan satu ‘lampu hijau’ untuk mereka mel4nggar undang-und4ng jalan raya sesuka hati.

Terbaharu, tul4r satu rak4man video seorang penghantar makanan ‘meng4muk’ di tengah-tengah jalan setelah dihon oleh pengguna jalan raya yang lain akib4t lelaki tersebut mel4nggar lampu merah secara melulu di hadapan Hotel Impiana KLCC.

R4kaman video terbabit telah mengundang kec4man netizen yang mar4h dengan tindakan penghantar makanan tersebut yang cuba menjadi s4mseng jalanan setelah mel4nggar undang-undang jalan raya.

Ada yang menyatakan mereka sudah banyak kali berhadapan dengan situasi bah4ya seperti ini yang boleh menyebabkan kemal4ngan di antara penghantar makanan dan pengguna jalan raya yang lain.

Difahamkan si per4kam video tidak mengendahkan ‘prov0kasi’ yang dibuat oleh penghantar makanan tersebut dan meneruskan perjalanan ke B4lai P0lis Jalan Tun Razak untuk membuat laporan.

Setiba b4lai p0lis berkenaan, si per4kam telah diugut oleh lelaki itu untuk membu4ng rak4man video tersebut tetapi ugvtan tersebut tidak diperdulikannya dan terus membuat laporan p0lis.

Ini bukanlah pertama kali ke$ seperti ini berl4ku. Semoga para penghantar makanan lebih berh4ti-h4ti dan mengikut undang-undang jalan raya walaupun mereka perlu cepat tiba ke destinasi yang dituju.

Sumber : vt

Pihak MediaPortal Psess tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman social ini. Ia adalah pandangan peribadi,

pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Ya. Terima Kasih

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di MediaPortal Press