(Video) Bapa Beri Ciuman Ter4khir Sebelum Bu4ng B4yinya Berusia 3 Hari

Seorang bapa memberi ciuman terakhir di kepala bayinya berusia tiga hari sebelum membu4ng m4ngsa di sebuah g3reja di Kerala, India, lapor India Today.

Lelaki berusia 32 tahun itu memberikan alasan dia terp4ksa berbuat demikian kerana bimb4ng mendapat m4lu menjadi bapa untuk kali yang keempat.

Bitto dan isterinya, Prabitha, 28, ditahan pada pagi Jumaat selepas membu4ng b4yi mereka di sebuah gereja di Edappally. Pasangan itu dikesan melalui rakaman kamera litar tertutup (CCTV), yang disiarkan di saluran televisyen tempatan dan juga media sosial.

Prabitha melahirkan anak bongsunya itu di sebuah hospital dan telah mer4ncang bersama suaminya untuk membu4ng bayi yang tidak berd0sa itu. Menurut keterangan pasangan terbabit kepada pegawai penyi4sat,

mereka melakukan perbuatan itu kerana mereka bimb4ng dengan stigma (negatif) masyarakat terhadap pasangan yang mempunyai empat orang anak.

Mereka juga mendakwa, rakan-rakan dan penduduk setempat mentert4wakan Prabitha kerana meng4ndung buat kali keempat. Pasangan itu didakwa di bawah Seksyen 317 Meng4bai dan membu4ng kanak-kanak berusia,

12 tahun ke bawah oleh ibu bapa atau penjaga yang dipertanggungjawabkan) dan Akta Keadilan Juvenil, Seksyen 75 (hu.kuman untuk bertindak z4lim terhadap kanak-kanak).

Difahamkan, bayi itu ditemui oleh pengawal kesel4matan yang bertugas pada jam 8.30 malam Khamis sebelum melap0rkan penemuan itu kepada pihak p0lis.

Rakaman video CCTV menunjukkan pasangan itu berjalan masuk ke dalam gereja sekitar jam 8.15 malam dengan bayi yang dikedung dalam kain berwarna jingga.

Bitto terlebih dahulu mencium kepala anaknya sebelum meletakkan kanak-kanak itu di lantai. Bayi itu telah dibawa ke hospital dan tiada sebarang mas4lah kesihatan yang dihadapinya.

Sumber: thenota3.blogspot.com

Apa kata anda?Dah baca sila share,like dan komen.Terima kasih