[VIDEO] Makcik Ini Luah Rasa TerkiI4n Bila SukareIawan Datang Tolong Cuci Rumah Tapi Suka Hati Buang Barang Yg Elok Lagi

Benc4na b4njir yang meIanda beberapa negeri di semenanjung Malaysia menunjukkan trend penurunan sehingga jam 4 pagi hari ini.

Bilangan mngsa yang terIibat juga semakin berkurang iaitu 19,476 berbanding semalam 30,790.

Benc4na bnjir yang melanda beberapa negeri di semenanjung Malaysia menunjukkan trend penurunan sehingga jam 4 pagi hari ini.

Bilangan mngsa yang terlibat juga semakin berkurang iaitu 19,476 berbanding semalam 30,790.

BUANG BARANG YANG ELOK LAGI.

Satu video telah dimuat naik di Facebook menunjukkan satu luahan perasaan dari salah seorang mngsa b4njir di Batu 19 1/2 Sungai Lui, Hulu Langat.

Menurut wanita tersebut, sukarelawan yang datang membantu tidak bertanyakan tuan rumah barang mana yang patut dibuang dan mereka buang semua barang sedangkan banyak barang masih boleh lagi digunakan.

VIDEO:

Seorang penduduk di Batu 19 1/2 Sungai Lui, Hulu Langat terkilan kerana terdapat segelintir sukarelawan yang datang menghulurkan bantuan untuk membersihkan rumah bertindak membuang

K0MEN NETIZEN:

“Banyak s0ngel tuan rumahpun. Benda senang jd susah”

“Org tu x tau..yng akak ni jgnla k0mpelin sgat..org dah tolong patut besukor”

“Mesti ada mcm2 hal ..mcm ustaz ebit liew juga..tlg org tp mcm2 tudvhan pulak..buat baik bukan senang tp buat jah4t sekejap je..terp4ksa terima hakikat dgn hal2 yg akan dtg..”

Sumber : Malaysia Gazette.