[Video] Seorang Ibu Yang Meningg4l Dunia Selepas 10 Jam Memeluk Islam, Anak Risau Tak Ada Orang Yang Datang. Tapi Sebaliknya Berlaku, Sungguh Luarbiasa Subahnallah

(Video) Seorang Ibu Yang Meningg4l Dunia Selepas 10 Jam Memeluk Islam, Anak Ri.sau Tak Ada Orang Yang Datang. Tapi Sebaliknya Berlaku

Seorang ibu yang baru masuk Islam telah mening gal dunia. Anaknya mula risaau tiada ahli keluarga yang datang untuk tolong uruskan jenaazah,

yelah sebab tukar agama. Tapi lepas 10 jam “sesuatu” berlaaku yang buat dia terkeejut terus terduduk. Ada video. Allahuakbar.

MENINGGAAL DUNIA SELEPAS 10 JAM PELUK ISLAM

Seorang mualaf yang baru sahaja memeluk Islam mening gal dunia hanya 10 jam selepas menerima Islam. Kedua orang anak lelakinya (juga memeluk Islam)

mengeluarkan mesej meminta anggota masyarakat Islam untuk menghadiri pengebu mian ibu mereka kerana mereka tidak mempunyai waris Muslim lain dalam keluarga untuk dijemputt:

MESEJ KEPADA KOMUNITI ISLAM

“Penge bumian ibu saya disahkan dilakukan pada 19 Feb (2016) jam 11 pagi. Jalan 57 Elmbridge Hainault, Ilford, IG6 3SW.“Solat Jumaat juga akan dilakukan di tapak itu.

“Tolong datang !!! Kerana kami adalah keluarga yang memeluk Islam dan tidak kenal ramai umat Islam untuk menjemput.“Saya ingin untuk ada himpunan besar untuk ibu.

Dia memeluk Islam 10 jam sebelum kema tiannya alhamdulillah.“Tolong sebarkan kepada semua kenalan kamu,” mesej itu berbunyi.

Tidak lama selepas itu mesej tersebut telah dikongsi secara meluas melalui pelbagai medium media sosial.

TERKEEJUT DENGAN KEHADIRAN YANG RAMAI

Masyarakat Islam menjawab seruan itu dan jumlah mereka yang datang sangatlah ramai iaitu kira-kira 700-800 orang.

“Alhamdulilah kami baru sahaja solat jenazah untuk saudara perempuan yang memeluk Islam. Terdapat jumlah sambutan yang sangat baik dari masyarakat. ”

Keluarga itu mengatakan bahawa mereka telah dibanjiri dengan sokongan ramai. Ini benar-benar menunjukkan ikatan persaudaraan yang kuat sesama Muslim.

Orang asing sanggup datang ke pengebumi4n seseorang yang belum pernah mereka kenali. Semoga Allah memberikan saudara perempuan kita ini syurga yang tertinggi. Amiin.

Sumber:kisahislam via Majalah-Harian.com

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. terima kasih