[Video]Selalu Tnya Pasal Solat, Gadls Syukur Majikan Pilih lslam Jadi Pgangan Hldup.

Seorang gadis meIuahkan rasa syukur apabila majikan lelakinya terbuka hati untuk menerima agama Islam sebagai pegangan dalam menjalani kehidupan selepas dikurniakan hidayah Allah SWT.

Menerusi perkongsian di platf0rm TikT0k, Ezatiey Shah mem.uat naik kompiIasi video memaparkan lelaki berbngsa Cina itu berminat untuk mendalami ajaran Islam sebelum melafazkan dua kalimah syahadah.

Video:

Gadis berusia 21 tersebut berkata, Mr Yee atau memilih nama Islam sebagai Aariz Yee itu sering membantu dirinya melakukan tugas ketika dia menunaikan solat dalam temp0h waktu bekerja.

“My boss, dia selalu c0ver masa kerja waktu i solat dan banyak kali tanya pasal solat dan Islam. Dia beragama Buddha sebelum ini dan mengambil keputusan untuk kembali kepada lslam,” tulisnya.

KompiIasi video berdurasi 44 saat itu mema.parkan Aariz membaca buku cara untuk bersolat dan berd0a selain mempraktikkan sehingga berjaya melafazkan ayat-ayat suci al-Quran dengan sempurna.

Video tersebut meraih sebanyak 215,000 tontonan dan ratusan komen warganet dimana segelintir individu menguslk agar mereka bertemu jodoh sekali gus Ezatiey dapat membi.mbing lelaki berkenaan.

Bagaimanapun, rata-rata mendoakan agar majikannya itu terus istiqamah dan menemui ketenangan jiwa dalam menjadi hambaNya yang diredhai.

Moga kita semua istiqamah!

Sumber: TikTok @ezatiiiiey, omm