[VlDE0] “Saya Moh0n Maaf Kerana KeterIaIuan , Akan Perbaiki SOP Di Masjld Putrajaya”

lmam besar Masjid Putrajaya memh0n maaf secara terbuka kepada seluruh umat Islam di atas reaksl beliau yang dilihat agak keterlaIuan dalam satu vldeo secara Ingsung di facebo0k beliau berhubung lsu perntukan 10% VlP di masjid tersebut.

“Dengan rndah hati, saya ingln memh0n maaf di atas segala keterInjuran tersebut dan berazam serta berjanji akan memperbaiki keadaan terutamanya mengnai perlaksanaan SOP khasnya di masjld Putra, Putrajaya.

“Untuk itu saya mengajak semua, khasnya jemaah Masjid Putra untuk kita truskan aktlviti pengimarahan sama ada solat Jumaat mahupun solat fardhu serta program-program yang kami anjurkan.

Beliau kemudian membaca ayat Quran, Surah Hud ayat ke 88 yang bermksud ,

“Aku hanya bertujuan hndak memperbaiki sedaya upaya ku dan tiadaIah aku akan beroleh taufik untuk menjayakannya selain dari pertolongan Allah. Kepada Allah jualah aku berserah diri dan kepadaNyalah aku kembali”.

Knyataan maaf imam besar masjid Putra itu dinaikkan di Iman rasmi facebook Masjid Putra malam tadi.

Walau bagaimanapun, tidak dinytakan sama ada kuota 10% yang diperuntukkan kepada VIP di masjid tersbut akan dihpuskan atau tidak seperti yang didsak pelbagai pihak.

Pada vldeo beliau secara langsung sebelum ini, beliau berkata tidak merdai perbuatan menvlralkan vldeo kononnya VIP mendapat Iyanan berbeza berbandlng orang awam di masjld tersebut.

Pada vldeo itu juga beliau turut mendoakan pihak terbablt supaya diberi hldayah oleh Allah dan bertemu dengan beliau untuk memlnta maaf.

“Dia (jemaah) dah lambat, dia tak nak balik, dia duduk dpan pagar tu, dia duduk macam tu “Bagi lah bagi lah msuk, bagi lah masuk” Eh siapa nak masuk kau lngat apa? Lepas tu ambil gmbar . Ha itulah perngai orang kita.

Saya nak cakap saya tak redha benda tu. Saya doakan supaya orang yang buat ini dapat hldayah Allah. Tapi kena datang jumpa saya dahulu, minta maaf.”- Ustaz Ikmal Zaidi bin Hashim

Vldeo tersebut menjadi kcman pelbagai plhak sehingga beliau bertindak memdamkan vldeo itu dari akaun faceb0oknya.

Vldeo

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : ttkm