[VlDEO] “Berkesan Dkwah Nabil” – Anuar Zain Sertai TabIigh, Kalau Azan Mesti Merdu

Sejak kebelakangan ini, ramai kalangan artis lelaki melakukan penghijrahan dengan mendekati agamawan untuk mendalami ilmu agama menerusi pelbagai perk0ngsian yang tuIar di media sosiaI.

Tidak terkecuali bagi penyanyi popular, Anuar Zain apabila beberapa rakaman videonya bersama artis serba boleh iaitu Nabil Ahmad dan sekumpulan jemaah tabligh tuIar di platform TikT0k.

Seorang individu @nadrosli831 berkongsi tangkap layar InstaStory yang dimuat naik @hazratfaiz38 memaparkan penyanyi berusia 51 tahun itu sedang menghidangkan minuman untuk segelintir jemaah.

Lengkap berjubah dan mengenakan kopiah, penyanyi lagu Sedetik Lebih itu malah bergurau senda dengan Nabil yang sedang menjamah makanan secara berjemaah dalam satu talam.

Selain itu, dia juga sempat mendendangkan sedikit bibit-bibit lagu Lelaki Ini sambil menunjukkan bakat ‘menarik’ air teh sehingga dipuji individu yang merakam momen berkenaan.

Perk0ngsian tersebut menerima hampir 875,000 tontonan dan ribuan k0men warganet yang mengucapkan syukur apabila melihat semakin ramai umatNya berhijrah ke arah lebih baik berbanding mengutamakan dunia semata-mata.


Sebelum ini, penyanyi dan peIakon Aliff Aziz turut mengakui tergerak hati untuk menyertai aktiviti tabligh selain memohon doa agar dirinya kekal istiqamah dalam di jalan Allah SWT.

Sumber: TikT0k @nadrosli831 , Instagram Hazrat Faiz, OMM

Apa kata anda?Dah baca sila share,like dan komen ya.Terima kasih