Ya Allah. Pengacara Terkenal Marla Tunku Sabri Dedah Sedang Saklt, Rayu D0a Orang Rmai..

PET4LING JAYA – Pengacara Maria Tunku Sabri terpaksa dikejarkan ke Pusat K.uarantin dan R.awatan C0vld l9 Bersepadu PKRC di Taman Ekspo,

Pertanian Malaysia Maeps, Serdang sebelum ini selepas g4gal bacaan d4.rah tinggi rendah, degupan jantung laju dan demam gara-gara dij4ngk1ti C0vld l9.

Menerusi satu hantaran yang dimuat naik dalam Instagram miliknya, Maria turut berkongsi perjalanannya dibawa menaiki ambulans ke PKRC untuk r.awatan walaupun tempoh k.uarantinnya cuma berbaki tiga hari untuk tamat.

“Pengakhirannya saya ke Maeps. Lagi tiga hari sahaja k.uarantin, saya diarah ke Klinik Kes.ihatan Hulu Klang. Saya gg4l bacaan d4.rah tinggi rendah,

jantvng l4ju dan masih demam. Allahuakbar, subhanallah, aku reda Ya Allah. Aku terima s4k1t pengh4pvs d0sa, insya-Allah,” tulisnya.

Kredit Astro

Ketika ambvlans yang membawanya tiba di Maeps, bekas pengacara program Jalan Jalan Cari Makan itu sempat memohon maaf. Dia turut meminta peng1kutnya dalam Instagram supaya mendoakan kesejahteraan dirinya agar sembuh daripada C0vld l9.

“Okey, ambvlans dan sampai. Dari tadi menunggu tak sabar untuk ke Maeps sebab nak sihat cepat. Doakan saya semua kawan-kawan,

saudara-mara, sedek4hkan saya al-Fatihah. Saya sayang semua,” ujar Maria yang dilihat turut mencium tangan dan meminta maaf kepada suaminya.

Ketika berada di dalam ambulans, Maria dilihat turut mengalirkan air mata dan menangis kerana berasa gementar untuk dibawa ke PKRC bagi menjalani r.aw4tan dan kvarantin di sana.

“Dvgaan Allah SWT untuk saya dan suami. Saya reda, mungkin ada yang lebih baik Allah SWT dah aturkan untuk kami. Buat rakyat Malaysia, jangan ambil mvdah C0vld l9. Jika tidak ada gejala lagi b.ahaya. Tolong doakan kami sihat ya,” jelasnya.

Menjengah dalam ruangan k0men, ramai rakan artis turut bersimpati dengan nasib yang menimpa pengacara itu dan mendoakan agar Maria bersama suaminya sembuh seperti sediakala.

“Syafakillah kak. Moga diberi kesembuhan dan dipermud4hkan segala urusan,” ujar pelakon dan juga penyanyi, Erra Fazira.

“Awak kuat dan semoga cepat sembuh. Kami akan sentiasa mend0akan akak dan juga keluarga,” kata Farahdhiya.

Terdahulu, menerusi satu hantaran yang dimuat naik Maria dalam Instagram miliknya tiga hari lalu, bekas pramugari syarikat penerbangan,

Malaysia Airlines Berhad (MAB) itu ada berkongsi peristiwa berkemungkinan dia dij.angkiti C0vld l9 daripada suaminya ketika berada di Ipoh, Perak.

Keadaan Terkini Beliau

“Saya mohon maaf jika ada salah silap dengan sesiapa sahaja. Kepada anda semua yang menonton, ahli keluarga, kawan-kawan, kalau saya ada termakan dan terminum harap halalkan.

“Saya maafkan semua orang dan halalkan makan minum suami, anak-anak dan kawan-kawan. Sampai kita berjumpa lagi,” kata pengacara Maria Tunku Sabri dalam nada sebak menerusi video di Instagram.

Pengacara terkenal yang pernah mengendalikan program Jalan-Jalan Cari Makan (JJCM) ini terpaksa dikejarkan ke Pusat K.uarantin dan R.awatan C0vld l9 Bersepadu (PKRC)

di Taman Ekspo Pertanian Malaysia (Maeps), Serdang pada 21 Oktober lalu selepas bacaan d4.rah tinggi rendah, degupan jantung laju dan demam.

Maria berkata, dia memohon maaf kerana tidak memuatkan sebarang khabar berita darinya ketika ini kerana mahu berehat.

“Saya nak pulihkan s.akit yang kita tak nampak sebab dalaman luaran badan nampak susut . Apa nak buat, sakit kan. Bacaan oksigen dan d.arah tinggi normal, cumanya k.uman dalam d.arah semakin mengg.anas.

“Saya perlukan rehat yang banyak. Sudah lima, enam hari tak buat hantaran di Instagram. Tak larat sangat dan masa cakap pun batuk. Memang tak boleh nak cakap banyak sangat. Minta semua doakan saya agar saya kembali pulih dan balik rumah,” katanya.

Perkongsian video itu mendapat lebih 50,000 tontonan serta simpati dari rakan industri serta peminat. Mereka mendoakan agar Maria tabah dan sembuh seperti sediakala.

Kredit : Kosmo/HM

Apa kata anda?Dah baca sila share,like dan komen ya.Terima kasih