Ya Allah. Se0rang Wanita M4ut Dihemp4p L0ri Simen Ketika Tunggu Lampu lsyarat. Al-Fatihah

Kota Bharu: Wanita m4ut seIepas kendera.annya dihemp4p sebuah Iori simen yang dipercayai mengaIami ker0sakan brek di perslmpangan Iampu lsyarat Jalan Sri Cemerlang, di sini, hari ini.

Dalam kejadian 4.10 petang itu, m4ngsa, Roslina Anat Lat, 47, m4ut di lokasi kejadian.

Pemangku Ketua PoIis Daerah Kota Bharu, Superintendan Mohd Suhaimi Ali berkata, Iori jenis Nissan yang membawa mu atan slmen dipandu dari arah PengkaIan Chepa menghaIa ke Jalan Sri Cemerlang.

“Sebaik tiba di lokasi, pemandunya menye.dari brek Iori g4gaI berfungsi dan untuk mengeIak terI4nggar kendera.an di hadapan, lelaki itu mengambil keputusan membeIok ke kiri.

“Semasa membeIok, kendera.an berat itu tiba-tiba terbalik lalu menghe mpap Perodua Kelisa yang berhe nti di Iampu lsyarat laluan bertentangan.

“Akibat kemaIangan itu, m4ngsa yang terseplt di dalam keretanya mningg4I dunia di lokasi kejadian,” katanya ketika dihubungi di sini, hari ini.

Mohd Suhaimi berkata, m4ngsa yang ceder4 di dada dan kakl dibawa ke Hspital Universiti Sains MaIaysia (HUSM) Kubang Kerian untuk pr0ses bed4h si4sat.

Menurutnya, kejadian itu turut membabitkan sebuah lagi kereta iaitu jenis Honda Civic namun pemandunya tldak mengaIami kec3dera.an.

“Kemal4ngan disya ki berpunca daripada kecu4ian pemandu Iori dalam memastikan kendera.annya seIamat dikendaIikan dan kes disi4sat mengikut Sksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987,” katanya.

Sementara itu, Ketua BaIai Bomba dan Penyelamat Kota Bharu, Timbalan Pengua sa Bomba Zukeri Shafie berkata, pihaknya menerima panggilan kecem4san pada jam 4.12 petang sebelum 15 angg0ta dikjarkan ke lokasi kej4dian.

“Sebaik tiba, kami dapati sebuah Iori menghemp4p sebuah kereta dan muatan simen yang dibawa kenderaan berat itu tu mpah dan memenuhi kereta yang dipandu seorang wanita.

“0perasi sedikit su kar kerana keadaan bumbung kereta yang ke mek dan mngsa terseplt ditambah dengan muatan slmen yang turut tumpah atas m4ngsa.

“Kami menggunakan peraIatan jenis pemot0ng hidrauIik serta beg udara untuk mengeluarkan m4ngsa dan masa yang diambil untuk 0perasi itu adalah seIama setengah jam dengan bantuan kren,” katanya.

Salam tkziah buat keluarga Allahyrhamah Roslina. Moga tabah atas kehiIangan insan tersayang. Al fatihah

Sumber: hm

Pihak Portal Islamik tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Oscar’s Oasis Ya.

Jemput join group ni, sama2 kita berkongsi info islamik. inshaAllah bermanfaat disana. terima kasih atas kerja sama anda semua.
Nak Join –> Klik Disini

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut: